Proiect de lege pentru eliminarea examenului la angajarea la stat

PSD a depus un proiect de lege prin care preia o idee susținută de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, prin care angajarea la stat să se facă fără examen, deoarece concursul impus ar fi ”laborios” și ”costisitor”.

Acum, potrivit profit.ro, PSD a inițiat un poiect de lege prin care tinerii care efectuează un stagiu de internship în administrația publică să fie angajați fără examenul prevăzut de lege, eludând astfel cerințe, probe sau examene care sunt cerute altor candidați.

Ministrul Teodorovici argumenta, în urmă cu câteva luni, că în perioada următoare vor ieși la pensie circa 2.500 de angajați din sistemul de Finanțe, motiv pentru care trebuie luate măsuri urgente.

”În sectorul public însă, având în vedere aspectele legislative specifice afiate în vigoare, situația se prezintă diferit. Ne referim, desigur, la concursurile publice pentru ocuparea unui post. Un proces extrem de laborios, consumator de resurse materiale și de timp, costisitor din toate punctele de vedere”, arată parlmentarii PSD, inițiatori ai proiectului.

Vizualizări: 3,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: