Afaceri în agricultură. Primar: Avem oameni, avem terenuri

Autoritățile locale din comuna gorjeană Turburea vor să se folosească la maximum de terenurile pe care administrația locală le deține. Pentru că nu s-au găsit investitori dispuși să dezvolte afaceri pe aceste terenuri, primarul a decis ca în viitor să construiască în comună solarii cu beneficiarii de ajutor social. Legumele produse aici vor fi folosite în comună.

Primarul din Turburea vrea să pună în aplicare acest proiect la care se gândește de ani buni. A tot sperat însă că în comună vor ajunge investitori, dornici să-și dezvolte afaceri pe aceste terenuri.

Pentru că nu s-a concretizat nimic în acest sens, Ion Bârcă vrea să facă productive aceste terenuri. ”Vreau să fac în comună mai multe solarii cu beneficiarii ajutorului social. Am aproximativ 200 de persoane care primesc lunar sprijin de la stat și mulți dintre ei sunt buni de muncă și eu am făcut multe lucruri cu ei în localitate. Avem peste 140 de hectare de teren în domeniul public și trebuie fructificat. Avem și islazul comunal și ne putem axa atât pe cultivarea legumelor, dar și pe creșterea animalelor. Forță de muncă avem, slavă Domnului, teren avem, așa că o să ne apucăm de treabă”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Primarul vrea ca aceste legumele cultivate la Turburea să fie folosite la cantina din localitate, iar surplusul să fie cumpărat de cetățeni. La fel se va întâmpla și cu animalele crescute în comună. ”Vreau să fac aceste solarii și legumele crescute aici să fie folosite la cantină, acolo unde se va pregăti masa pentru preșcolarii de la grădinița cu program prelungit, pentru elevii din comună dacă o să realizăm acel after school, putem acorda o masă caldă la persoanele nevoiașe. În loc să cumpărăm legume din piață sau din magazine mai bine le producem aici și știm că sunt bio. De aceea eu aș vrea să creștem și animale și să învățăm să ne gospodărim aici, în comună”, a mai spus Ion Bârcă.

Vizualizări: 1,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: