Afacerist din Parcul de la Sadu: Teoria fără practică e ca roata fără ax!

Consiliul Județean Gorj a alocat sumele necesare reabilitării halelor din Parcul Industrial Bumbești Jiu, pe care îl administrează, printr-o hotărâre avizată zilele trecute. Directorul parcului Cristian Toader-Pasti crede că vor putea demara lucrările în câteva săptămâni dacă vremea va permite. Sătui de promisiunile primite în ultimii ani, afaceriștii din parc s-au arătat sceptici și spun că nu cred până nu văd că încep lucrările.

Halele în care își desfășoară activitatea și așa puținii afaceriști care au mai rămas în Parcul Industrial Gorj se află într-un avansat stadiu de degradare. Din 1979, de când au fost ridicate, nu a mai fost investit un leu în ele. Plouă prin hale și este nevoie de refacerea hidroizolației, a acoperișurilor, dar și efectuarea de igienizări.
În câteva săptămâni ar putea începe lucrările, spun cei care administrează unitatea. "Primul pas a fost făcut, în sensul că a fost alocată suma de 350.000 lei de către Consiliul Județean Gorj. Banii încă nu sunt în cont, pentru că sunt proceduri destul de laborioase, dar sper ca în 2-3 săptămâni să termin să aceste proceduri și, dacă vremea ne va permite, să facem aceste lucrări în condiții de calitate. Dacă nu ne permite, nu o să ne hazardăm să facem lucruri de proastă calitate, urmând ca în primăvară să facem aceste lucrări", a declarat Cristian Toader-Pasti.
Afaceriștii care desfășoară activitate în parcul industrial așteaptă de ani buni condiții de lucru, mai ales că plătesc și o taxă pentru spațiile închiriate. Vestea că banii au fost alocați de autorități au primit-o cu bucurie însă după atâtea promisiuni spun că nu cred până nu văd cu ochii lor că vor începe lucrările. "Nu pot decât să muțumesc cât pot eu și, deocamdată, la nivel de informație este foarte bună, dar știți cum este? Teoria fără practică e ca roata fără ax. E rotundă, dar nu folosește la nimic. Așteptăm să se demareze efectiv lucrările. Poate vom avea noroc dacă deja am înțeles că au fost alocate sumele respective să ne prindă iarna aceasta cu căciulă nouă, cu acoperișul făcut la hală", a explicat Florin Dumitru, administratorul unei societăți care prelucrează lemnul din Parcul Industrial Bumbești Jiu.

Vizualizări: 644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: