Afacerist irakian, acuzat de evaziune în Gorj

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au descoperit în urma verificărilor făcute în perioada 26 ianuarie - 1 februarie mai multe nereguli în urma cărora au fost aplicate amenzi de sute de milioane de lei. Patru dintre proprietarii firmelor verificate s-au ales cu dosare penale pentru evaziune fiscală.

Un administrator irakian a încercat să păcălească statul mutându-şi în Târgu Jiu sediile societăţile pe care le deţine. Acesta administra două firme din Bucureşti şi Craiova, iar în decembrie a mutat sediile sociale la Târgu Jiu. Potrivit declaraţiilor comisarului adjunct al Gărzii Financiare, Ion Pupăzan, schimbarea sediului social a fost făcută cu scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor fiscale, cele două firme având datorii mari. Administratorul irakian s-a ales cu dosar penal.

În urma verificărilor a mai fost identificată o persoană din Schela care timp de patru ani a comercializat cărbuni pentru grătar fără a declara acest lucru. Şi acestuia i-a fost întocmit dosar penal. Pupăzan a spus că au fost controlaţi 71 de agenţi economici, 59 dintre aceştia fiind sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 82.000 de lei.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: