Află când se depun cererile pentru urna mobilă

Alegătorii care, din motive de sănătate sau din alte cauze temeinice, nu se pot prezenta la secţia de votare pot solicita urna mobilă în urma unei cereri depuse de aparţinători la secţia de votare de care aparţin. În cazul deţinuţilor care nu şi-au pierdut dreptul de a vota, cererile trebuie depuse la conducerea Penitenciarului Târgu Jiu, care le vor înmâna şefilor secţiilor de votare.

Cererile privind urna mobilă trebuie depuse la secţiile de votare în seara zilei de sâmbătă, între orele 18.00-20.00. „Urna specială se foloseşte în cazul persoanelor netransportabile din motive de boală sau invaliditate şi al celor private de libertate care nu şi-au pierdut drepturile electorale. Cererile pentru deplasarea urnei mobile se depun la sediul biroului electoral al secţiei de votare unde se află persoana netransportabilă. În cazul persoanelor bolnave şi invalide, cererea trebuie însoţită şi de documente medicale”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

Urna mobilă poate fi solicitată şi de bătrânii din azil, precum şi de bolnavii internaţi în spitalele şi centrele de sănătate din judeţ. „Cu siguranţă urna specială se va deplasa la Penitenciarul Târgu Jiu, a cărui conducere va depune cererile venite din partea deţinuţilor la Secţiile de votare nr. 40 şi 41 din incinta Şcolii Generale „Sfântul Nicolae”, a mai precizat Sorin Arjoca. Autorităţile judeţului au stabilit şi secţiile la care sunt arondate unităţile sanitare. Pentru bolnavii internaţi la spitalul de la Pasarelă se va deplasa urna mobilă de la Secţia de votare nr.17, din incinta Liceului Teologic; pentru bolnavii din spitalul de la Tudor Vladimirescu se va deplasa urna specială a Secţiei 1 din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”, iar pentru pacienţii Spitalului 700 se va deplasa urna mobilă a Secţiei de votare nr. 16, din incinta Palatului Copiilor. Spitalele şi centrele de sănătate din judeţ sunt arondate următoarelor secţii de votare: Spitalul Motru - Secţia nr. 61 (din incinta Şcolii Generale Nr.1); Spitalul Bumbeşti Jiu - Secţia nr. 72 (din Sala de sport a oraşului); Spitalul Târgu Cărbuneşti - Secţia nr. 101 (din incinta Colegiului „Tudor Arghezi”); Centrul de Sănătate Căpreni - Secţia nr. 174 (Şcoala Generală Căpreni); Centrul de Sănătate Logreşti - Secţia nr. 236 (Căminul Cultural); Spitalul Rovinari - Secţia nr. 88 (Colegiul „Gheorghe Tătărăscu”); Spitalul Novaci - Secţia nr.80 (Şcoala Generală Nr. Novaci); Spitalul Turceni - Secţia nr.109 (Casa de Cultură Turceni); Casa „Sfântul Toma” (Novaci)- Secţia nr.80 (Şcoala Generală Nr.1 Novaci); Centrul de Recuperare şi Reabilitare Bîlteni- Secţia nr.46 (Şcoala Gimnazială Nr.7- Târgu Jiu), pentru bătrânii de la Dobriţa şi Suseni vor fi amenajate secţii chiar în incinta centrelor respective.

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: