Află când se deschid ştrandurile!

Ştrandurile din judeţul Gorj îşi vor deschide porţile peste aproximativ două săptămâni. În această perioadă, se curăţă şi se revopsesc piscinele, se amenajează plaja şi se inventariază şezlongurile în vederea achiziţionării altora noi acolo unde numărul lor este insuficient comparativ cu numărul de vizitatori estimaţi. La rândul lor, inspectorii DSP îi aşteaptă pe operatori pentru a le comunica data oficială de deschidere. Pe toata perioada sezonului estival ştrandurile vor fi monitorizate şi verificate.

Pregătirile pentru reamenajarea ştrandurilor sunt pe ultima sută de metri. În aproximativ două săptămâni gorjeni vor avea la dispoziţie mai multe locaţii de acest gen. Administratorii au început deja să cureţe piscinele, să taseze plaja şi să pregătească şezlongurile. În judeţul nostru există cinci ştranduri, cunoscute încă din anii trecuţi. Este vorba despre ştrandul “Dolce Vita”, aflat în Parcul Central din Târgu Jiu, complexul “Elegance Beach” din Vădeni, ştrandul de la Drăguţeşti, ştrandul din Rovinari şi complexul de agrement din Arcani. La acestea se adăugă şi ştrandul din incinta complexului “Băile Ţicleni”, precum renumitele bazine de la Săcelu. Administratorii promit să păstreze aceleaşi preţuri ca anul trecut. În general, acestea variază între 10 şi 20 de lei de persoană. Excepţie face ştrandul administrat de Primăria Rovinari pentru al cărui bilet se plăteşte doar 5 lei şi Staţiunea Săcelu unde preţurile biletelor vor fi de 5 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii. Majoritatea ştrandurile sunt dotate cu şezlonguri şi umbrele, în funcţie de ofertă acestea se închiriază contra cost sau intră în preţul biletului. În apropierea sau în incinta fiecărei locaţii există terase cu mini-baruri.        

        

Monitorizate de DSP

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj spun că scăldatul în locurile amenajate nu prezintă risc de îmbolnăviri întrucât ştrandurile sunt monitorizate şi verificate periodic, pe toată durata sezonul călduros. “Probleme nu sunt la ştranduri ci la locurile de scăldat neamenajate, precum lacul din zona Sâmbotin, râul Jaleş şi Şuşiţa. De regulă, aici apa este foarte rece comparativ cu temperaturile de afară şi oamenii pot suferi şocuri la schimbarea bruscă a temperaturii. Pe toată perioada sezonului călduros, ştrandurile vor fi monitorizate şi verificate periodic. Operatorii vor anunţa la DSP deschiderea oficială a acestora şi vor trebui să urmărească şi ei eficienţa dezinfecţiei curente a apei de îmbăiere”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. În perioada imediat următoare vor fi recoltate probe în vederea stabilirii calităţii apei şi a plajei. De asemenea, va fi verificată şi sănătatea personalului care lucrează în locaţiile ştrandurilor.

Vizualizări: 464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: