Află la ce liceu poţi intra, în funcţie de media de admitere!

Notele de la peste 100 de lucrări de limba română și matematică au fost modificate în urma contestațiilor, primind punctaje între 0.50 și 1.5 puncte. La Evaluarea Națională au fost depuse peste 300 de contestații, cele mai multe la matematică, unde s-au obținut și cele mai mici note. La această materie peste 1200 de elevi au primit note sub cinci. Niciun elev nu va rămâne pe dinafară, indiferent de nota obținută, locuri la liceu fiind pentru toți absolvenții de clasa a VIII-a.

La Evaluarea Națională au fost contestate 303 de lucrări, 150 la matematică și 153 la limba și literatura română. ”Comisia județeană de contestații și-a definitivat activitatea, iar în urma re-evaluării lucrărilor s-a stabilit că la limba și literatura română 81 de lucrări au rămas nemodificate, iar pentru 69 de lucrări notele au fost modificate în plus sau în minus. Diferențele nu au fost mai mari de 1.50 puncte. De asemenea la matematică 111 lucrări au rămas cu note nemodificate, iar pentru 42 de lucrări notele au fost modificate în plus sau în minus, diferențele fiind până la 1.50 puncte”, spune Ion Ișfan. În urma rezolvării contestațiilor s-a stabilit că în acest an la evaluarea națională peste 500 de elevi gorjeni au obținut note mai mici de 5.00. ”Am observat că la matematică marea majoritate a notelor se află între 3.00 și 8.00, iar la limba și literatura română între 5.00 și 9.00”, mai menționează inspectorul școlar general adjunct.

La liceu cu nota 4

Chiar și dacă au obținut medii sub 5.00 elevii gorjeni nu vor rămâne pe dinafară, pentru toți fiind asigurate locuri la liceu.

Anul trecut, după prima repartizare computerizată a candidaților la admitere, la Colegiul Național ”Spiru Haret” ultima notă cu care s-a intrat la Matematică-Informatică a fost 9.30, la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” la Științele Naturii ultima medie de admitere a fost 9.04, la Filologie 8.92, iar la Matematică -Informatică 8.81. Colegiul Național ”George Coșbuc” din Motru figurează printre unitățile de învățământ la care ultima medie de admitere la Filologie a fost în anul 2011 8.77. De asemenea, la Colegiul Național ”Tudor Valdimirescu” la profilul Matematică-Informatică s-a tras linie sub media 8.55.

Cea mai mică notă de admitere s-a înregistrat anul trecut la Grupul Școlar Bârsești, de 3.85, la Grupul Școlar Industrial Tismana, unde ultima notă de admitere a fost 4.04 la Mecanică, la Grupul Școlar Industrial Baia de Fier, unde ultima medie a fost 4.09 sau  la Grupul Școlar de Transporturi Auto ”Traian Vuia”, unde s-a intrat cu 4.37.

ADMITERE

Conform calendarului, în perioada 5-8 iulie va începe admiterea la liceu. Pe 4 iulie vor fi afișați candidații în ordinea descrescătoare a mediilor  Fișele de admitere la liceu vor fi completate împreună cu părinții și diriginții, fișe care vor fi introduse după 8 iulie în baza de date a comisiei județene, urmând ca pe 14 iulie să aibă loc repartizarea computerizată a candidaților la liceele din județul  Gorj.

Vizualizări: 1,824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: