After school pentru elevii din Stejari

Primăria comunei Stejari va semna în luna octombrie contractul de finanţare europeană pentru unul dintre cele mai mari proiecte din localitate. Este vorba de modernizarea drumurilor locale, extinderea reţelei de apă, dotarea serviciilor publice, reabilitarea şi dotarea aşezămintelor culturale. Tot în acest proiect este prevăzută construirea unui after school care să vină în sprijinul celor aproape 300 de elevi care din cauza programului încărcat în gospodărie nu mai au timp pentru învăţătură.

Primarul din Stejari, Ştefan Lupu, va semna în octombrie contractul de finanţare pentru mai multe obiective din localitate. Printre acestea se numără construirea unei grădiniţe şi a unui after school în satul Stejari. Primarul Lupu consideră construirea unui after school drept o necesitate pentru că, deşi sunt copii foarte buni la învăţătură, aceştia sunt nevoiţi să aloce foarte mult timp treburilor din gospodărie. ”Sunt aproape 300 de elevi pe raza comunei din care mai bine de jumătate nu au acasă bibliotecă, calculator şi nici sprijin în efectuarea lecţiilor. Consider că prin ridicarea acestui after school în localitate îmbunătăţesc şi cresc nivelul învăţământului pe de o parte, iar pe de altă parte îi adun de pe drumuri şi le ofer condiţiile care le lipsesc acasă”, a spus Ştefan Lupu, primarul din Stejari.

Salariile profesorilor, suportate de primărie

Potrivit autorităţilor locale, construcţia after school-ului urmează să demareze în perioada următoare, astfel încât până în decembrie să fie alocat avansul proiectului, urmând ca toate investiţiile să fie finalizate în decurs de doi ani. ”Am primit deja notificarea de selecţie, în octombrie o să semnăm contractul de finanţare, după care începe procedura de licitaţie a execuţiei lucrărilor. Valoarea totală a proiectului, pentru toate obiectivele, este de 30.771.444 lei. Printre obiective se numără şi construirea unei grădiniţe în satul Stejari în valoare de 800.000 lei, dar şi canalizare menajeră, extindere reţea de apă, reabilitarea şi dotarea căminului cultural care costă 12 milioane de lei, foarte multe obiective”, a spus primarul Ştefan Lupu.

Profesorii care vor asigura permanenţa în after school şi care vor lucra cu elevii suplimentar vor fi plătiţi de primărie. ”Proiectul ne asigură doar dotarea şi clădirea, iar salariile profesorilor vor fi suportate de primărie. Va fi un efort bugetar, dar o să alocăm bani pentru aşa ceva pentru că este spre binele comunităţii. O să le amenajăm şi un loc de joacă, cabinete de informatică, absolut toate condiţiile ca să se dezvolte din punct de vedere intelectual”, a spus Ştefan Lupu, primarul din Stejari.  

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: