AGA aprobă bugetul CE Oltenia pe 2014

Acţionarii Complexului Energetic Oltenia sunt convocaţi în două şedinţe în data de 15 mai 2014, potrivit convocării publicate în Monitorul Oficial. Pe ordinea de zi se află atât aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei, cât şi vânzarea unui pachet de energie pentru 18 luni la preţul de 180 de lei.

Adunarea Generală a Acţionarilor din Complexul Energetic Oltenia se întâlneşte în două şedinţe, una ordinară şi alta extraordinară, amândouă în data de 15 aprilie. Pe ordinea de zi se află foarte multe subiecte, de la rapoarte ale Consiliului de Supraveghere şi informări pe diverse teme până la solicitarea avizului pentru vânzarea unei cantităţi de energie şi chiar aprobarea bugetului companiei. În AGA va fi prezentată o informare privind vânzarea a 90 de MW putere medie, pe o perioadă de 18 luni, cu taxele de transport incluse în preţul de 180 de lei.

Milioane de lei de la bănci

În  şedinţele AGA deciziile privind prelungirea sau suplimentarea sunt foarte dese. Şi pe 15 mai, acţionarii CE Oltenia vor aproba constituirea unor garanţii suplimentare pe veniturile rezultate din vânzarea de energie pentru accesarea sumei de 50 de milioane de lei de la Alpha Bank. Tot atunci se va supune votului suplimentarea contractului de facilitate de credit multi-opţională cu încă 50 de milioane de lei.

În plus, în această şedinţă va fi ratificat contractul de împrumut de la BERD semnat pe 30 ianuarie pentru modernizarea blocurilor 3 şi 6 de la Turceni. Împrumutul este de aproape 191 de milioane de euro.

De asemenea, vor fi supuse la vot situaţiile financiare pe 2013, dar şi cele pe 2014. Bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei pe 2014 este construit pe o cantitate de 14 TW.

BANI

La şedinţa din 15 mai se stabileşte şi leafa supraveghetorilor. Va fi aprobat gradul de îndeplinire a criteriilor de performanţă la contractele membrilor Consiliului de Supraveghere în vederea acordării remuneraţiei pe trimestrul IV din 2013.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: