Fratele lui „Obama de Meteor”, condamnat pentru minciună

Fratele lui Constantin Ninel Potârcă, Tănase, zis și Sică, a apelat la ultima variantă legală pe care o mai avea la dispoziție pentru a scăpa de condamnarea pe care a primit-o anul trecut la Judecătoria Târgu Jiu în dosarul în care a fost judecat pentru mărturie mincinoasă. Verdictul a fost confirmat ulterior la Curtea de Apel Craiova, iar inculpatul a încercat o cale extraordinară de atac la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Prin intermediul avocatului său, fratele lui „Obama de Meteor” a formulat un recurs în casație la începutul acestui an și chiar de la primul termen, pe 6 martie, instanța a anunțat că amână pronunțarea unei decizii. Hotărârea magistraților de la instanța supremă a fost dată chiar a doua zi, Tănase Potârcă aflând că rămâne cu pedeapsa stabilită de judecătorii de la Târgu Jiu.

Cererea acestuia a fost respinsă și, ca urmare, cele 6 luni decise de judecătorii gorjeni la acuzația de mărturie mincinoasă rămân în cazierul inculpatului. Mai grav este că cele câteva luni au fost contopite de judecători cu alte două condamnări pe care fratele lui Ninel Potârcă le-a primit în alte dosare, acum acest având de executat 6 ani și 6 luni de închisoare.

Din septembrie 2014, cei doi frați sunt în spatele gratiilor unde execută pedepsele la care au fost condamnați de instanțele de judecată. În acest ultim dosar, Tănase Potârcă a mințit la instanță, când a fost audiat ca martor, negând că ar fi luat bani cu camătă de la niște „prieteni” de-ai lui din cartierul Obreja. Ulterior, s-a dovedit că dobânda plătită de acesta pentru banii împrumutați a fost o vilă la Rânca, el fiind nevoit să cedeze dreptul de proprietate asupra construcției respective pentru a scăpa de cămătari.

Vizualizări: 667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: