Agenţia lui Hoară, mai puternică după restructurare

Agenţia condusă de democrat-liberalul Marcel Hoară a ieşit cea mai întărită după ce Ministerul Economiei a decis cum să îşi restructureze personalul. Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale a căpătat o putere şi mai mare, Hoară declarând anterior că restructurarea acesteia s-a făcut încă de la înfiinţare şi că nu se pune defiinţarea ei. Agenţia respectivă va avea în coordonare Unitatea de Management a proiectului privind închiderile de mine şi Unitatea de Management privind dezvoltarea zonelor miniere. Marcel Hoară conduce Agenţia pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale de la începutul anului, fiind unul dintre cei trei gorjeni aflaţi în funcţii de conducere la nivel de Bucureşti. Democrat-liberala Maria Moţa conduce şi ea Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse, agenţia care nu va fi afectată direct de valul de restructurări, lucru care nu se poate spune despre Agenţia Română de Investiţii Străine, la care vicepreşedinte este Claudiu Preoteasa. ARIS ar putea să fie comasată cu alte structuri similare, Preoteasa fiind în situaţia de a-şi căuta un alt loc de muncă, în condiţiile în care, până acum, a încercat să aducă investitori în Gorj, în special din China.
 Guvernul discută zilele acestea diferite variante de restructurare a instituţiilor din subordinea sa, ieri ieşind la rampă cu cifre şi proiecte ministrul economiei, Adriean Videanu, care a comunicat că mii de oameni îşi vor pierde slujbele în perioada următoare din cauza crizei economice. Conform acestuia, circa 5.400 de angajaţi ai companiilor din subordinea Ministerului Economiei vor fi concediaţi până la sfârşitul anului, după ce alte 4.800 de persoane de la societăţile respective au rămas fără loc de muncă începând cu luna ianuarie.
Astfel, numărul de persoane disponibilizate va ajunge, pentru întregul an, la 10.200. 
 Cele circa 30 de companii naţionale din subordinea instituţiei vor fi restructurate, iar cele 14 institute de cercetare vor fi comasate în două unităţi, cu reducerea la zero a subvenţiilor, de la 1 ianuarie 2010, a afirmat Videanu. El a menţionat că Agenţia Naţională pentru Deşeuri Radioactive va fi comasată cu Agenţia Nucleară, iar Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale va avea în coodonarea Unitatea de managament a proiectului privind închiderile de mine şi Unitatea de management privind dezvoltarea zonelor miniere, lucru care îi sporeşte lui Hoară atribuţiile. 
 


Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: