Agenţia pentru zonele miniere a fost reorganizată

Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale este numele noii instituţii înfiinţate prin reorganizarea Agenţiei pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere. Agenţia este condusă de un gorjean, Marcel Hoară, care a declarat că ordinul privind înfiinţarea noii agenţii a fost publicată în Monitorul Oficial pe 5 martie. „Schimbări sunt şi la nivelul atribuţiilor, nu numai a denumirii. Ne propunem să regenerăm şi să remodelăm zonele monindustriale afectate de restructurare. Gorjul este unul din judeţele cele mai afectate din acest punct de vedere, motiv pentru care am propus ca biroul Agenţiei din zona Olteniei să fie la Târgu Jiu“, a spus Marcel Hoară.

Potrivit notei de fundamentare elaborată de Ministerul Economiei, atribuţiile noii agenţii sunt: elaborarea şi implementarea de programe/proiecte pentru dezvoltarea durabilă a zonelor afectate; sprijinirea mediului economic în scopul diminuării efectelor crizelor economice şi în vederea dezvoltării, în mod sustenabil, a operatorilor economici existenţi, precum şi sprijinirea înfiinţării de noi operatori economici, care intră în sfera de activitate a Agenţiei; utilizarea dotărilor industriale devenite libere de sarcini, puse la dispoziţia Agenţiei, în scopul dezvoltării de noi proiecte; accelerarea elaborării şi implementării proiectelor finanţate din fonduri structurale prin sprijinirea autorităţilor publice locale din zonele afectate; identificarea şi susţinerea promovării de proiecte în domenii strategice prin înfiinţarea şi organizarea de parteneriate public-private în scopul implementării acestora; gestionarea fondurilor şi a programelor ce i-au fost încredinţate în  condiţiile prevăzute de lege; atragerea de fonduri suplimentare pe baza unor programe

întocmite în nume propriu; asigurarea de informaţii economice şi sociale din zonele afectate necesare Ministerului Economiei la elaborarea politicilor industriale.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: