Aglomeraţie la Finanţe din cauza registrelor de bani personali

Aglomeraţie şi nervi întinşi la maxim la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Gorj! Zeci de patroni au stat la coadă cu orele pentru a-şi depune notificările privind registrele pentru banii pe care angajaţii îi au asupra lor atunci când vin şi când pleacă de la serviciu. Oamenii acuză Guvernul de faptul că ia decizii pentru care nu sunt pregătiţi nici chiar funcţionarii publici. Agenţii economici s-au plâns de faptul că angajaţii Fiscului se mişcă greoi, asta în condiţiile în care au fost nevoiţi să aştepte într-un spaţiu ventilat necorespunzător.

Registrele de bani personali creează probleme agenţilor economici. Oameni susţin că această măsură fiscală i-a prins nepregătiţi pe funcţionarii publici. Ba mai mult acuză Guvernul că ia decizii peste noapte. „Au început programul cu o pauză, într-o oră nu au trecut decât trei persoane, aer condiţionat nu e, asta-i ţara şi proştii stau la rând. În ritmul ăsta stăm aici până deseară, când se închide ghişeul şi ne trimite acasă. Asta-i ţara lui Ponta, care merge aşa de bine ca şi el. Modificările astea făcute de pe o zi pe alta sunt bătaie de joc. Ăştia se gândesc la bacşiş pentru vânzători, nu la şpăgile lor. Cine dracu lasă bacşiş când oamenii de rând n-au ce mânca”, s-a revoltat un contribuabil.

Patronii se tem că vor fi amendaţi în condiţiile în care nu reuşesc să-şi depună notificarea la timp. „E multă hârţogărie, iar angajaţii de la ghişee se mişcă foarte greu. Ajungem să sesizăm Protecţia Consumatorului că nu avem aer condiţionat. Stăm cu orele în faţa ghişeelor, pentru că angajaţii Fiscului nu au ştampile suficiente. E inadmisibil aşa ceva, când se ia o decizie de acest gen trebuie avute în vedere toate aspectele”, a declarat un alt agent economic.

Oamenii s-au plâns şi de faptul că nu am mai găsit registre tipărite. „Nici nu se mai găsesc registrele de casă. O mai mare tâmpenie guvernamentală n-am văzut de când sunt eu. Registrul de casă trebuie să-l scrii în fiecare zi, când te duci la serviciu trebuie să scrii câţi bani ai în buzunar, dacă îţi cumperi un covrig trebuie să aduci bon ca să justifici pe ce ai cheltuit banii. Asta e tot ceea ce poate să facă un guvern iresponsabil, incapabil, asta am vrut, asta am primit”, a precizat o femeie.

Patronii se tem de noile sancţiuni

Reprezentanţii Fiscului spun că s-a suplimentat personalul care se ocupă de înregistrarea notificărilor. „Se primesc notificările privind constituirea registrelor de bani personali. De regulă era un singur ghişeu, însă am suplimentat numărul ghişeelor şi numărul de personal care deserveşte aceste ghişee. În acest moment sunt deschise şase puncte de preluare a notificărilor de la operatorii economici. Aceste notificări se depun până pe data de 8 mai, inclusiv. Notificările cuprind data deschiderii registrelor de bani personali şi numărul de pagini. Vom lucra până în momentul în care nu vor mai fi contribuabili la ghişeele de preluare a acestor notificări”, a declarat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Finanţelor Publice Gorj.  

Firmele care nu notifică Agenţia riscă sancţiuni de 9.000 de lei. În cazul celor care deţin mai multe puncte de lucru, este nevoie doar de o singură notificare, pe raza căreia se află sediul social. În notificare vor fi trecute toate punctele de lucru şi registrele de bani personali. 

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: