UM Sadu cere fonduri pentru retehnologizări

Uzina Mecanică (UM) Sadu are comenzi pentru producerea de armament până la finele anului viitor. Problema este că utilajele din dotarea unităţii sunt învechite şi creează frecvent probleme în procesul de producţie, şi, implicit, în ceea ce priveşte onorarea la timp a contractelor. Autorităţile din Bumbeşti Jiu spun că anul acesta nu au fost alocaţi bani uzinei pentru retehnologizări, iar conducerea UM Sadu a precizat că acestea sunt vitale.

Conducerea Uzinei Mecanice Sadu a spus că va încerca să fac mici reparaţii din resurse proprii sau cu sprijinul partenerului, asta după ce compania mamă, Compania Naţională Romarm, dar şi Ministerului Economiei şi Comerţului, au lăsat uzina fără fonduri pentru retehnologizări. “În bugetul ministerului nu au fost prevăzuţi bani în acest sens, ca în ultimii 3 ani de altfel. Încercăm ceva punctual cu resurse proprii sau încercăm să atragem nişte fonduri de la parteneri, avem nişte propuneri. Bani bugetari nu vor fi. Este esenţială retehnologizarea liniei de producţie, pentru că deja scade productivitatea, maşinile sunt din ce în ce mai indisponibile din cauza defecţiunilor, scade calitatea. Sunt maşini vechi, nereparate capital niciodată, din câte ştiu, iar uzura se cunoaşte. Pierdem şi piaţă, pierdem şi din calitate, ridicăm costurile. Este esenţială o retehnologizare masivă”, a declarat Gheorghe Stoica, directorul UM Sadu.     

Problemele cu care se confruntă uzina de armament de la Bumbeşti Jiu sunt cunoscute şi de autorităţile locale. „Uzina are nevoie de bani pentru retehnologizare. Anul acesta nimic, sperăm pentru la anul. Din păcate, nu sunt premise pentru anul acesta, era mare nevoie”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu. 

Comenzi până în 2017

Conducerea unităţii a dat asigurări că nu se înregistrează restanţe nici la plata salariilor angajaţilor, nici către furnizori. Unitatea a primit comenzi ce asigură activitate în unitate până la finele anului viitor. “2015-2016 este la full capacitate. Mergem spre bine, dar am vrea şi spre mai bine. La ce realizăm plătim la zi, cu furnizorii suntem la zi, magaziile sunt pline de materiale, doar să muncim şi să ne permită şi tehnologia să nu mai avem sincope din cauza uzurii acesteia”, a mai spus directorul UM Sadu.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: