Agresivi, da' mulți

I-ați văzut pe fotbaliștii care joacă zilele astea prin Brazilia, cum sar de două ori pe același picior atunci când intră în teren? Sau cum își vâră câteva fire de iarbă în sân? Sau cum se încheie mereu la șiret începând cu același picior? Alea se numesc superstiții, apropo de ce vorbeam și ieri, cu trafaletul. Orice studiu pe care vi-l puteți imagina a concluzionat (științific, nu așa) că oamenii cu superstiții nu sunt tocmai dintre cei mai inteligenți, superstițiile fiind, desigur, credințe bazate pe absolut nici o realitate fizică sau logică.

Dar credeți că fotbaliștii sunt răi? Stați să-i vedeți pe politicienii de la noi. Ieri, Radu Mazăre era cu o falcă în cer și una în pământ din cauză că procurorii au atras atenția că Nicușor Constantinescu se sustrage urmăririi penale, acesta aflându-se la tratament în Statele Unite, dar neîntorcându-se la data stabilită de judecători. ”Dacă doamna procuror crede că Nicușor Constantinescu e sănătos, atâta sănătate îi doresc să aibă și ei, și copiilor ei!”, a cuvântat Radu Mazăre la televiziunea națională (nici măcar la Neptun TV). Imprecațiile de acest gen se pot înscrie cu succes în seria superstițiilor imbecile, dar nici nu ne așteptam la altceva din partea lui Radu Mazăre. S-a demonstrat că are înclinații către dreapta, deci către conservatorism creștin, încă de la prezentările alea de modă în care a apărut cu o uniformă al cărei model a ieșit din modă (și din lege) cam de multișor.

Dar credeți că Mazăre e singur? Nicidecum. La fel se petrec lucrurile și-n tabăra adversă. La B1TV, ”bunăoară”, un domn de la Mișcarea Populară (cred, nu-mi cereți să-i cunosc pe fraierii ăia care apar la B1, vă rog!) a spus că Dumnezeu i-a dat cancer lui Nicușor Constantinescu pentru că acesta a furat. Iată, așadar, că unde justiția română nu poate face lumină, Dumnezeu intervine salvator și pedepsește prompt. Dar nu e pedeapsa cu moartea cam mult chiar și pentru Dumnezeu pentru furatul ăla, domnule băsist? Să înțelegem că Cioacă ar trebui să zică mersi că a scăpat cu 15 ani de la justiția terestră?

Și uite-așa, între un blestem și trei înjurături, ne va trece vara, apoi toamna, apoi vor veni prezidențialele. Și, dacă tot suntem la ora de imprecații și jurăminte stupide, să-i cadă mâna ăluia care l-o vota pe vreunul dintre acești mizerabili.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: