Agresorul sexual de la Minprest a dispărut în ziua condamnării

Juristul de la Minprest, cercetat pentru corupție sexuală, este de negăsit după ce magistrații de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat miercuri la doi ani de închisoare cu executare. Daniel Ovidiu Vâlceanu este cel care anul trecut a fost prins de oamenii legii după ce s-a masturbat în fața a două minore de 9 respectiv 10 ani. Oamenii legii l-au căutat pe jurist la domiciliu pentru a-l duce la Penitenciarul din Târgu-Jiu, însă acesta nu a fost de găsit. După ce a primit sentința, pe Daniel Ovidiu Vâlceanu pare să-l fi înghițit pământul, pentru că nici la serviciu nu s-a mai dus.

Daniel Ovidiu Vâlceanu are 34 de ani și lucrează la jurist la Minprest. Starea lui financiară este bună dacă luăm în calcul faptul că acesta locuiește într-o vilă din cartierul Primăverii, cu soția și cu fiul acestuia de 8 ani. Nimeni nu s-a gândit că bărbatul poate avea un comportament prin care să-și șocheze familia, dar și cunoscuții. Juristul a fost acuzat de corupție sexuală după ce s-a masturbat în fața a două minore de 9 respectiv 10 ani. Vâlceanu își băga victimele în scara blocului și așa a fost prins de  un tânăr din blocul în care stă fetiţa de 9 ani. Acesta a coborât pe scări şi l-a observat pe jurist cum o luase pe copilă în braţe şi o pipăia, deşi, ulterior, ar fi încercat să dea de înţeles că o cunoaşte şi că ar fi chiar rude. Tânărul l-a dat pe bărbat pe mâna oamenilor legii, care l-au încătușat. Nu a stat prea mult timp în arest, pentru că magistrații au decis să fie cercetat în stare de libertate.

Condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Deși s-a bucurat de libertate aproximativ un an, cât a durat procesul, magistrații Curții de Apel Craiova au dat miercuri sentința în acest dosar și l-au condamnat pe Daniel Ovidiu Vâlceanu la 2 ani de închisoare cu executare. Juristul trebuie să plătească daune morale de 10.000 de lei și cheltuieli de judecată. Drama prin care au trecut cele două minore, dar și părinții acestora, nu are preț și probabil nu va fi uitată prea curând.

Juristul, căutat de polițiști

Cu hotărârea judecătorească emisă de Curtea de Apel Craiova în mână, oamenii legii s-au dus să o pună în executare și să-l ducă pe jurist la Penitenciarul din Târgu-Jiu, numai că au avut parte de o surpriză.  Daniel Vâlceanu a dispărut fără urmă, pentru că nu a fost găsit nici la domiciliu și nici la serviciu. „O echipă de polițiști l-a căutat pe bărbat și la domiciliu, și la locul de muncă, dar nu l-a găsit. De asemenea, și rudele sale au fost întrebate despre locul unde ar putea fi cel căutat. Încă nu a fost pus pe lista urmăriților generali”, a spus George Neagoe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Juristul este încă angajat al Minprest, dar, conform unor declarații ale conducerii unității, după pronunțarea sentinței definitive contractul său de muncă va fi desfăcut. Dacă miercuri Daniel Vâlceanu a fost la serviciu, după ce a aflat sentința nu s-a mai dus, astfel că joi a fost trecut nemotivat.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: