AJF Gorj, în pericol de a nu mai putea plăti angajaţii

AJF Gorj a anunţat deja că fotbalul judeţean nu se va relua în acest an în Gorj  iar acest lucru va afecta serios şi activitatea asociaţiei. Meciurile de Liga 4 şi 5 au fost întrerupte din primăvară, iar de atunci angajaţii AJF s-au aflat în şomaj tehnic sau au fost plătiţi cu banii primiţi de la FRF ca ajutor pentru AJF-uri.

Președintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, a declarat că șansele ca sezonul de fotbal de la judeţ să mai înceapă anul acesta sunt aproape nule pentru că echipele nu au puterea financiară pentru a efectua teste periodice pentru depistarea Covid-19.

După cum se vede, competiţiile se desfăşoară cu dificultăţi şi la nivel superior, din cauza pandemiei, iar de începerea fotbalului la nivel judeţean se vorbeşte tot mai puţin sau deloc. Mihai Prunariu se teme chiar că AJF Gorj nu va mai putea să-și plătească angajații în aceste condiţii, pentru că ajutorul oferit de Federația Română de Fotbal asociațiilor din țară nu este unul foarte mare. „Toţi suferim pentru că nu se poate începe campionatul, am oameni care sunt în şomaj tehnic, sunt oameni care sună şi întreabă şi va fi din ce în ce mai greu să plăim activitatea la Asociaţia Judeţeană de Fotbal. Acum ne-a mai ajutat federaţia cu cei 5000 de euro acordaţi pentru fiecare AJF, dar va fi din ce în ce mai greu şi nu ştim ce vom face”, a spus Prunariu la Accent Tv.

Numărul cazurilor de infectări este în continuă creştere şi nici nu se poate lua în calcul un alt protocol medical pentru fotbal, eventual poate unul mult mai dur. În aceste condiţii, testele pentru depistarea Covid-19 rămân obligatorii la orice nivel, chiar şi la judeţ, unde posibilităţile financiare ale cluburilor sunt foarte limitate. De aceea tot mai multe judeţe din ţară au anunţat că nu-şi vor mai începe campionatele.

Sezonul trecut s-a încheiat din luna martie, după care ocupanta primei poziţii, Știința Turceni, a fost declarată campioana judeţului în Gorj, chiar dacă din ediția 2019-2020 nu s-au jucat toate etapele.

Vizualizări: 331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: