Pandurii, la a doua infectare COVID-19 din acest sezon

Pandurii Târgu Jiu nu s-a confruntat cu numeroase infectări cu coronavirus în acest sezon, doar două cazuri s-au semnalat printre jucătorii din lot, dar echipa nu a putut juca doua meciuri din acest motiv. Dacă pe primul l-a pierdut la masa verde, cu Metaloglobus, Pandurii făcând deja recurs la această decizie, al doilea a fost deja reprogramat de FRF.

Creșterea accelerată a infectării cu noul coronavirus nu a ocolit nici echipele de fotbal. Totuşi, cei de la Pandurii, având echipa cantonată în hotelul propriu, de la Centrul de Copii şi Juniori, au fost ocoliţi de infectări numeroase sau focare, cum au avut alte echipe.

Pandurii a avut un sigur caz de COVID-19 la nivelul lotului chiar înainte de prima etapă şi un altul acum, la finalul lunii octombrie. Şi prima dată, la fel ca în cazul deplasării de la Miercurea Ciuc, echipa nu a făcut deplasarea la București, pentru meciul cu Metaloglobus, din cauza interdicţiei primite de la DSP.

Oficialii echipei din Târgu Jiu au precizat, la vremea respectivă, că autocarul a fost întors din drum de DSP Gorj, după ce șapte jucători au fost pozitivi la testele serologice de identificare a anticorpilor anti SARS-CoV-2. Pandurii a pierdut apoi meciul cu 3-0, la ”masa verde”, dar, ulterior, gorjenii au făcut apel la această decizie a comisiei. De altfel, la testarea oficială, efectuată a doua zi de la data meciului cu Metaloglobus, doar atacantul Horațiu Peia a fost depistat atunci pozitiv. Gorjenii au explicat că s-au protejat şi au protejat jucătorii de infectări ţinându-i cantonaţi aproape în permanenţă. ”Noi ne-am ferit pe cât posibil, în toată această perioadă. E doar al doilea caz de COVID la echipa noastră. Pare un pic ciudat, fiindcă sunt echipe care au avut 4-5 jucători pozitivi și au fost lăsate să joace, dar nu putem trece peste decizia DSP-ului, deoarece e caz penal”, a spus Floroiu referitor la cazurile de infectare din lot. Jucătorul depistat pozitiv acum a fost Andrei Dobre, fundaş care evoluase în meciul restanţă de miercuri, cu Farul Constanţa.

Deși la echipa antrenată de Călin Cojocaru s-a depistat un singur jucător pozitiv, DSP Gorj le-a interzis ”pandurilor” să facă deplasarea cu restul lotului. Chiar în ziua în care Pandurii afla că are un jucător infectat, cealaltă echipă din Târgu Jiu,  ACS Viitorul, avea șase cazuri de COVID-19, dar DSP Gorj i-a permis să joace meciul din week-end cu Unirea Slobozia. Echipa antrenată de Flavius Stoican n-a jucat însă partida din etapa trecută, de la Buzău, și nici meciul-restant, de miercuri,  cu Aerostar Bacău.

Vizualizări: 437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: