AJF Gorj studiază variantele de reluare a campionatului

AJF Gorj nu a decis cum va desemna campioana în acest sezon în care Liga 4 Gorj este condusă de Ştiinţa Turceni. De la nivel central FRF a recomandat încheierea competiţiilor cu echipele clasate pe primul loc la întreruperea sezonului, dacă acestea au mai mult de trei puncte faţă de următoarea clasată, aşa cum s-a procedat la îngheţarea sezonului din Liga 3.  

În timp ce Liga 3 a fost îngheţată definitiv, iar la Liga 2 nu se mai joacă decât pentru promovare, la judeţ, acolo unde decid AJF-urile de la nivelul fiecărui judeţ, competiţiile nu s-au îngheţat încă.

FRF a lăsat fiecărei asociaţii modul în care va decide campioana judeţului, iar la Gorj încă nu s-a luat o decizie. Într-un comunicat oficial întitulat „Dor de fotbal”, conducerea AJF afirmă că pune înainte de toate asigurarea siguranței și sănătății persoanelor implicate precum și reducerea la minimum a riscului infectării, lăsând să se înţeleagă că va îngheţa sezonul. „După o pauză atât de lungă, tuturor ne este dor de fotbal. Cu toții ne dorim ca fotbalul să reintre în viața noastră cotidiană, să ne bucurăm de fotbal și de clipele petrecute pe stadioane, fie pe terenul de joc, fie în tribune. Sperăm cu toții ca ziua în care vom putea face aceste lucruri din nou să fie cât mai aproape. Totuși, AJF Gorj pune înainte de toate asigurarea siguranței și sănătății persoanelor implicate precum și reducerea la minimum a riscului infectării cu SARS-CoV-2 pentru jucători și familiile lor, pentru membrii staff-urile tehnice, medicale și familiile lor, pentru membrii staff-urilor administrative și familiile lor”, se arată într-un comunicat al AJF Gorj care are pe masa de lucru mai multe variante de reluare a competiţiei: „Reluarea competițiilor este un subiect aflat pe masa de lucru a AJF Gorj, la nivelul conducerii s-au discutat mai multe variante de reluare a activității fotbalistice, se fac simulări și scenarii, însă toate acestea depind de măsurile ce sunt luate de președintele României, de guvern, Ministerul Tineretului și Sportului și Federația Română de Fotbal. În funcție de deciziile luate de cei mai sus menționați, AJF Gorj va căuta cea mai bună variantă de finalizare a sezonului în curs și aceasta va fi prezentată membrilor noștri.

Până atunci vom continua să ne consultăm și să găsim variante sustenabile pentru competițiile organizate pe plan județean”.

Locul I în campionatul judeţean Gorj este ocupat de Ştiinţa Turceni care poate merge la turneul de baraj, conform principiului aplicat de FRF la eşalonul superior, Liga 3, acolo unde echipele care s-au distanţat de următoarele clasate la mai mult de trei puncte au promovat direct în Liga 2.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: