Bergodi, locul doi în topul antrenorilor străini din România

Topul antrenorilor străini din fotbalul românesc are în frunte doi italieni iar unul dintre aceştia este Cristiano Bergodi. Noul antrenor al Craiovei este al doilea dintre antrenorii italienii care au făcut senzaţie în România.

Fotbalul românesc a propus de multe ori nume interesante din străinătate la nivelul băncilor tehnice dar antrenorii italieni au avut cel mai mare succes în România. Nu mai puţin de 6 antrenori italieni fac parte din topul primilor 10 antrenori străini cu prezenţe în fotbalul românesc, conform telekomsport.ro.

Liderul detaşat la numărul de meciuri conduse ca antrenor este Nicolo Napoli, tehnician de origine italiană, care a pregătit echipe din România timp de 8 sezoane şi 158 de meciuri. El are o medie de 1.3 puncte pe meci şi a debutat în fotbalul românesc în octombrie 2007.

Antrenorul Craiovei, Cristiano Bergodi, este al doilea antrenor străin din top, cu 9 sezoane la activ şi 126 de meciuri ca antrenor. Noul antrenor al oltenilor are însă o medie mai bună de puncte per partidă: 1.37, faţă de Napoli care are 1,30 .

Din primii 10 ca număr de prezenţe, nu mai puţin de şase sunt antrenori italieni. Nicolo Napoli şi Cristiano Bergodi au cele mai multe meciuri, dar între primii zece clasaţi mai sunt Devis Mangia, Walter Zenga, Dario Bonetti şi Andrea Mandorlini. Zenga şi Mandorlini au câştigat inclusiv titlul în Liga 1. Bergodi a antrenat cele mai multe echipe, şapte, iar Walter Zenga are cea mai bună medie de puncte pe meci: 1.89

Top 10 antrenori străini din fotbalul românesc, după numărul de meciuri susţinute în Liga 1

    1. Nicolo Napoli 158

    2. Cristiano Bergodi 126

    3. Duşan Uhrin Jr 88

    4. Toni Conceicao 75

    5. Devis Mangia 52

    6. Walter Zenga 37

    7. Dario Bonetti 35

    8. Ronny Levy 29

    9. Andrea Mandorlini 28

    10. Jorge Costa 26

Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: