Pandurii vrea promovarea la aniversarea a 60 de ani

Pandurii Târgu Jiu visează deja frumos după ce echipa s-a salvat miraculos de la retrogradare şi oficialii clubului îşi propun ca după două sezoane să ajungă din nou în Liga 1. Aceştia speră ca la aniversarea a 60 de ani ai clubului, în 2022, Pandurii să revină pe prima scenă.

Oficialii clubului Pandurii Târgu Jiu speră să se ajungă la o înţelegere cu membrii asociaţi şi cu autorităţile locale şi echipa să fie din nou ajutată pe plan local pentru a reveni în prima ligă, acolo unde Pandurii a jucat timp de 12 ani şi de unde a retrogradat în 2017, la un an după ce fosta conducere a clubului a cerut insolvenţa.

Directorul sportiv al pandurilor, Camilian Floroiu, spune că şi-ar dori ca echipa de tradiţie a oraşului Târgu Jiu să fie din nou sprijinită de toată lumea, iar, în 2022, când clubul va împlini 60 de ani de la înființare, să Pandurii să revină Liga 1. „Mi-aş dori să vină aproape de echipă autorităţile locale şi membrii asociaţi, cu siguranţă poate fi creată o echipă competitivă care să atace din nou promovarea. Cred că ar fi un moment prielnic anul 2022, când se sărbătoresc 60 de ani de la înfiinţarea clubului, ca Pandurii să revină în  primul eşalon fotbalistic” a spus Floroiu la Radio Infinit recunoscând că decizia de îngheţare a părţii a doua a clasamentului a avantajat Pandurii: „E o decizie care ne-a avantajat şi o decizie care menţine în continuare în Liga 2. Dar pentru a beneficia de această decizie a trebuit să muncim foarte, foarte mult cu toţii, şi creditorii şi conducerea cât şi jucătorii şi să menţinem încă aprinsă lumina pandurilor. Pentru că, la greutăţile financiare pe care le-am avut, de foarte multe ori s-a pus problema opririi competiţiei. De foarte multe ori am fost în situaţii delicate dar am reuşit să le depăşim şi să ajungem la acest moment în care a fost oprit campionatul, apoi a fost îngheţat, şi această decizie să ne avantajeze”.

Pandemia de COVID-19 a ajutat Pandurii să se salveze de la retrogradare după ce Federație Română de Fotbal a decis că nicio echipă din Liga 2 să nu mai retrogradeze în acest sezon în eșalonul inferior. Clubul fanion al Gorjului a aniversat 50 de ani în 2012, an în care echipa reușea o altă mare performanță, devenind vicecapioană a României.

Vizualizări: 792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: