Al doilea supermarket Lidl la Târgu Jiu. Unde va fi deschis!

Municipiul Târgu Jiu a devenit tentant pentru administratorii Lidl care au decis să mai construiască un nou supermarket în Târgu Jiu. Noul supermarket va fi amplasat pe una dintre cele mai tranzitate artere din municipiu şi va dispune de parcări și spații verzi. Investitorul a demarat procedurile pentru obținerea avizelor urmând ca în cel mai scurt timp să și înceapă construcția propriu-zisă.

Un nou supermarket Lidl va fi construit în municipiul Târgu Jiu. Magazinul va fi realizat pe strada Victoriei, acolo unde sunt imobile, de la numărul 179 la 191. Practic, magazinul va fi amenajat în locul vilei construite în urmă cu câțiva ani în apropierea Colegiului Tehnic nr.2 care nu a mai fost finalizată. Investitorul a cumpărat chiar și spălătoria afaceristului Costel Mocanu, la care în prezent se execută lucrări de demontare în vederea realizării acestei investiții. Până acum, investitorul a realizat Planul urbanistic Zonal (PUZ) necesar pentru amenajarea acestui spațiu comercial, iar recent a solicitat la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj acord de mediu în acest sens, aviz pe care, deocamdată, nu l-a primit, fiind în curs de analiză. "Ne-a solicitat un acord de mediu pentru realizarea unui supermarket retail Lidl. Un magazin Lidl nou care va fi amplasat pe strada Victoriei, în zona casei medicului Bârsescu. Acea casă va fi demolată, la fel și spălătoria din acea zonă. Va fi cu parcări, cu zone verzi. A fost adoptat PUZ în luna martie. Acum, de curând ne-a fost solicitat acordul de mediu, urmează să-l emitem", a declarat Ina Blidea, reprezentant al APM Gorj.

Cei de la Agenția de Mediu spun că în momentul în care vor emite acordul de mediu, investitorul va putea demara lucrările de demolare a construcțiilor existente și de construire a noului supermarket. La finalizarea proiectului va trebui să solicitate autorizație de mediu pentru punerea în funcțiune a acestuia. În zonă sunt rețele de gaze, apă, canalizare, astfel că zona este propice pentru un astfel de magazin.

În Târgu Jiu mai funcționează de ani buni un supermaket Lidl, în zona de nord a municipiului, în CAM. Un magazin Lidl, mai mic, este şi la Motru. 

Vizualizări: 18,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: