Al şaselea

PNL Gorj arată ca o jucărie stricată în mâna unor lideri pe care nu degeaba îi numesc unii Lolek şi Bolek. Cei doi co-preşedinţi ai PNL Gorj, susţinuţi fiind de liderii de la centru, par a avea drept unică preocupare distrugerea sistematică a organizaţiilor locale. La Rovinari şi-ar dat aproape toţi oamenii la o parte pentru a-l aduce pe fostul lider PPDD să candideze, iar acum nu le mai convine nici de Chivu. La Fărcăşeşti au dizolvat organizaţia pe care o acuzau de blat cu PSD şi l-au pus lider, fireşte, pe fostul preşedinte social democrat din zonă. La Drăguţeşti şi-au dat afară viceprimarul cu atribuţii de primar, primăria ajungând pe mâna PSD, care are doar trei consilieri. La Turceni fac presiuni să scape de actualul primar Gâlceavă pentru a juca pe o mână moartă. La Brăneşti au preferat un candidat fără bacalaureat variantelor cu studii superioare şi capital electoral. La Motru au ales un candidat care pare ok, dar pe care nu-l cunosc nici vecinii şi care a intrat prea târziu în cursă pentru a avea şanse. La Cărbuneşti îl suspectează pe actualul primar de blat cu ALDE şi îi caută înlocuitor. Copreşedinţii Vîlceanu şi Barbu fac excluderi pe bandă rulantă şi asta îi face să se creadă lideri.

Acest tip de politică nu ar fi posibil într-un partid cu personalităţi, în care oamenii ar avea curajul să îşi spună punctul de vedere. Puţinii care vorbesc sunt ameninţaţi public cu excluderea dacă mai deschid gura, cel mai recent exemplu fiind al lui Pantelimon Manta. Nemulţumirile în partid sunt multe şi rostite în discuţii private nu doar cu jurnaliştii, ci şi cu alegătorii. Toate celelalte partide jubilează la fiecare măsură luată de Barbu şi Vîlceanu.

Decizia anunţată ieri, de a-l arunca în lupta pentru Primăria Târgu Jiu pe Octavian Lupulescu, este una greşită. Nu pentru că Lupulescu ar fi un candidat slab. Greşit a fost modul în care cei cinci candidaţi care s-au înscris în cursă şi au plătit bani grei pentru sondaj au fost daţi la o parte, fără explicaţii. Iar în locul lor a fost pus cineva cu o notorietate mai mică decât a lor, dar care ar avea potenţial de creştere. Măsurat probabil în bucătăria partidului, pentru că Lupulescu nu a fost prins în sondaj. Patru dintre cei excluşi şi-au arătat susţinerea pentru cel ales, dar feţele lor erau de înmormântare. Singura care nu a participat la mascaradă a fost Niculina Mocioi. În culise, tot mai mulţi liberali spun că aşteaptă ca actualii lideri să-şi rupă gâtul la locale. Dacă aşa se face politică liberală, să nu ne mirăm că mai stăm patru ani cu PSD.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: