Tomescu: Vreau o funcţie de vicepreşedinte la sindicat

Manu Tomescu, lider de grupă sindicală la Sindicatul Energia Rovinari, spune că îşi va depune candidatura pentru un post de vicepreşedinte al organizaţiei sindicale în cadrul alegerilor ce au loc luna aceasta. Tomescu este de părere că tot Constantin Mitrescu ar trebui să conducă sindicatul, alături de actuala conducere. Tomescu spune că vrea să promoveze în funcţia de vicepreşedinte devenită vacantă o dată cu plecarea lui Jan Popescu la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO).

Reporter: Vor avea loc alegeri la sindicat. Vizaţi vreo funcţie de conducere?

Manu Tomescu: Candidez la o funcţie de lider la grupa mea sindicală, Concasare Depozit Nord la Termocentrala Rovinari. După aceea vom vedea, dacă câştig alegerile la grupa mea, pentru că sunt în etape. Vedem ce se întâmplă în prima etapă, dacă mă mai vor oamenii. Va fi vot secret universal. Acum reprezint 30 de oameni, din 36. Şefii sunt nesindicalizaţi şi doi oameni la SMEO.

Rep.: Vizaţi o funcţie de conducere mai mare în sindicat? Poate preşedinte sau vicepreşedinte?

M.T.: Preşedinte nu, nu îmi depun candidatura. Sunt la început, am multe de învăţat. Din punctul meu de vedere, Constantin Mitrescu mai merită un nou mandat pentru că, practic, el şi cu Pârvulescu au dus greul luptei sindicale în aceşti 3 ani, opoziţie sindicală faţă de administraţia lui Ciurel, care ştim cum a fost. Tot echipa actuală ar trebui să rămână la conducere. Vreau să ştie clar că îi respect, că am avut multe de învăţat de la ei şi nu vreau să iau locul cuiva. Sunt interesat de o candidatură pentru un post de vicepreşedinte. Sunt cinci posturi însă unul a rămas vacant după plecarea lui Jan Popescu la SMEO. De acel post sunt interesat. Pe Jan Popescu oricum nu îl vom mai primi înapoi. Noi avem în sindicat o prevedere, că liderii de la SMEO care au luptat contra noastră, contra propriilor membri practic, nu vor mai fi primiţi înapoi. Doar membrii de la SMEO.

Rep.: Cu ce vreţi să contribuiţi la sindicat pe viitor?

M.T.: Să aduc un plus de valoare, de energie, cu idei noi, practic, să fac ce am făcut până acum. Să găsim soluţii, alternative prin care să ne mulţumim membrii şi să-i reprezentăm corect. Ce am făcut până acum, asta aş face şi de acum înainte.

Vizualizări: 699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: