Albeni: Contract pentru reţea de apă, dar locuitorii cară apă cu bidonul

Locuitorii din Câmpu Mare, sat din comuna Albeni, au parte tot de greutăţi. Aceştia cară apă cu bidoanele de la o distanţă de 3-4 kilometri. Apa pe care o aduc cu atâta trudă nu este potabilă, ci este folosită doar pentru animale şi grădini, explică primarul din comună, Ionuţ Stan.
Primarul Ionuţ Stan este foarte nemulţumit că firma câştigătoare a lucrării de realizare a reţelei de canalizare nu a demarat lucrările, deşi ar fi trebuit să facă acest lucru de la 1 ianuarie. Primarul le-a transmis o adresă în care îi ameninţă cu rezilierea dacă nu încep lucrările. „La 1 ianuarie, firma Clean Water ar fi trebuit să înceapă lucrările. Le-am trimis adresă, dacă nu vor veni să facă lucrarea ultima soluţie e să reziliem contractul. A venit o adresă de la minister că s-au epuizat creditele bugetare. Eu le-am spus, dacă lucrau ceva, aveau facturi si o situaţie de lucrări cu care puteam merge la minister“, a spus primarul.
Cert este că oamenii se alimentează de la singurul puţ din sat. „Oamenii cară fiecare cu ce poate, cu găleţile, cu bidoanele. Cară de la 3-4 kilometri. E foarte dificil pentru că sunt foarte mulţi bătrâni. Îi înţeleg, pentru că şi eu aş veni la primărie să-i cer primarului apă şi canal“, a mai spus acesta.
Însă lipsa apei nu e singura problemă a celor din Câmpu Mare. Primarul spune că nici situaţia terenurilor nu e tranşată şi că ar avea nevoie de o hotărâre de guvern prin care terenurile să fie cedate oamenilor, cu titlu gratuit. În acest fel, mai mulţi s-ar muta în satul strămutaţilor.

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: