Albert Voinea a făcut pasul de la juniori la Pandurii 2

Centrul de copii şi juniori al clubului Pandurii a devenit pepiniera echipei a doua, de acolo tinerii fiind aşteptaţi să facă pasul către echipa mare. Printre cei mai promiţători tineri de la Pandurii 2 se numără acum Albert Voinea, un atacant de doar 17 ani venit de doar două luni la echipa de seniori.

Majoritatea componenţilor lotului echipei antrenate de Gabi Zahiu au sub 24 de ani, singurele excepţii fiind jucătorii veniţi de la Pandurii, Adi Popescu, Ionuţ Stancu sau Marco Basara. Promovarea tinerilor a debutat din tur cu o serie de jucători care au ajuns deja la echipa mare, precum Rada, Tătaru, Avrămescu sau Diaconu, aceştia pregătindu-se sub comanda antrenorului Sorin Cârţu dar evoluând încă şi la echipa a doua. Pe lângă aceştia se mai află la Pandurii 2 şi alţi tineri talentaţi, majoritatea provenind din pepiniera clubului Pandurii. Unul dintre aceştia este chiar cel mai mic dintre componenţii lotului, Albert Voinea, acesta evoluând  ca titular meci de meci în tur la echipa de juniori antrenată de Eugen Pădureanu iar în iarnă fiind cooptat la Pandurii 2 de antrenorul Zahiu. 

Zahiu: „Voinea are calităţi reale de vârf”

Antrenorul Gabi Zahiu a avut cuvinte de laudă la adresa unui junior promovat recent la echipa mare, Albert Voinea, tânăr care în tur a evoluat la una dintre grupele de copii şi juniori ale clubului Pandurii. „Cel mai mare câştig şi surpriza plăcută a acestui retur e juniorul Voinea, nu numai pentru că a dat cele două goluri, ci pentru modul în care se pregăteşte, modul în care abordează jocurile şi maturitatea pe care o are contrar vârstei foarte mici. Intră în joc fără complexe şi are nişte execuţii care pur şi simplu mă uimesc uneori. Şi eu am fost atacant şi mi-a plăcut să dau gol dar Voinea are calităţi reale de vârf”, a spus Gabi Zahiu după ce l-a titularizat pe juniorul de doar 17 ani iar acesta nu l-a dezamăgit înscriind de două ori într-un meci important în care a întors practic rezultatul deoarece echipa sa era condusă la Reşiţa cu scorul de 1-0.

În urmă cu două luni juca la juniori

Voinea a fost promovat la Pandurii 2 în iarnă după ce a fost văzut la antrenamentele juniorilor clubului gorjean. „E greu de spus acum dacă ar face faţă şi la Pandurii, el până acum două luni juca la juniori, nici măcar nu era în vederile mele şi acum e la echipa de liga a treia”, a spus Gabi Zahiu care a avut încredere să-l ia la echipă şi să-l coopteze în lotul care s-a pregătit în Antalya: „Am urmărit multe meciuri în care a marcat, am văzut că are calităţi şi  l-am luat în pregătirea de iarnă de la Govora cu echipa şi apoi în Antalya. I-am dat credit să joace şi văd că nu m-am înşelat. Îmi pare bine pentru el că a confirmat şi aş vrea să o ţină tot aşa şi să nu se infatueze cum fac marea majoritate a tinerilor care ajung aici. Dar nu cred asta pentru că el e un băiat de caracter. Dar are mult de muncă”.

Echipa a doua continuă să se bucure de condiţii bune de pregătire, folosind în continuare pentru antrenamente şi jocuri terenul sintetic de la Târgu Jiu. Singurele probleme cu care se mai confruntă jucătorii sunt lipsa unor vestiare corespunzătoare şi a condiţiilor de refacere, apelându-se pentru bunul mers al pregătirii la vestiarele de la Sala Sporturilor.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: