Aldescu: Ambulanța cu care a fost transportat Dobrin, trimisă pe teren noaptea trecută

Ambulanța despre care se presupune că a cauzat decesul șefului de la Sanepid Gorj, Adrian Dobrin, a fost pusă în funcțiune de acum două nopți. Afirmația a fost făcută de către sindicalistul Ambu-San Gorj, Cristi Aldescu. Sunt voci care spun că ambulanța trebuia sigilată, fiind probă într-un dosar penal.

Aldescu a povestit la un post de televiziune locală din Târgu Jiu faptul că mașina respectivă a mai mers la intervenții o noapte întreagă. ”Ambulanța trebuia să fie sigilată, nu repusă pe traseu”, a mai afirmat Aldescu.

”A mai fost trimisă pe teren, chiar noaptea trecută, cu același ventilator. A fost folosită la două solicitări de urgentă, iar ultima a fost la 8 fără 10 minute la o resuscitare. Directorul a declarat că mașina nu a mai folosită, a mințit. Tura începe la ora 20:00, iar până la ora 08:00 dimineața, mașina a funcționat. Ambulanța trebuia sigilată, nu trebuia să se intervină la ventilator”, a spus Cristi Aldescu, la Tele 3.

Fostul șef al IPJ Gorj, Viorel Caragea, a spus că,potrivit codului de procedură penală, ambulanța este mijloc de probă, nu aveau voie să meargă cu ea la alte cazuri.

Potrivit IPJ Gorj, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, sub supravegherea unui procuror din cadrul parchetului local. Reamintim că Dobrin avea Covid, era în stare gravă și a fost transportat cu o ambulanță spre București, dar pe drum s-a ars o siguranță la un aparat de ventilare. 

Vizualizări: 18,948

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: