Judecătorii gorjeni continuă protestul

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Gorj a decis, luni, să continue protestul prin suspendarea activităţii de judecată până la „renunţarea celorlalte puteri ale statului la afectarea statutului magistraţilor”.

La Tribunal se vor judeca doar cauzele urgente, atât civile, cât și penale.

 „Prin cauze urgente se înţeleg şi căi extraordinare de atac, incidente procedurale, cereri reexaminare taxă timbru, cereri reexaminare a încheierii de anulare a cererii,  cereri de acordare facilităţi sau ajutor public judiciar; îndreptare eroare materială și completare/lămurire dispozitiv aferente cauzelor urgente enumerate pe materii, de către fiecare secţie”, anunță  Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Gorj.

Măsura suspendării nu va afecta activitatea de redactare a hotărârilor judecătoreşti, respectiv dispunerea măsurilor procedurale aferente etapei scrise şi celelalte atribuţii care nu implică activitatea de judecată.

Mai mult, va fi menținută măsura privind reducerea programului cu publicul la arhivă/registratură la două ore zilnic, între orele 10,00 – 12,00.

Judecătorii au mai anunțat că nu vor participa la constituirea birourilor electorale pentru alegerile din acest an.

Curtea Constituțională va discuta în martie sesizările împotriva proiectului de lege care privește abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu, adoptat de Camera Deputaților

Vizualizări: 1,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: