Începe judecata în dosarul unui cunoscut medic gorjean

Judecătoria Târgu Jiu a dispus marți începerea judecății pe fond în dosarul în care  fosta șefă a Secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu este acuzată de complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (15 acte materiale).

Soțul medicului, Victor Găvănescu, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune (74 acte materiale) și de fals în înscrisuri sub semnătură privată (196 de acte materiale), ambele în formă continuată.

Judecătorii au respins toate cererile și excepțiile formulate de soții Găvănescu. „(...) constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu numărul 103/P/2018 (...) a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei”, se arată în minuta sentinței. Decizia instanței nu este definitivă.

Din rechizitoriul întocmit în cauză a rezultat că, în perioada 2008 – 2016, în calitate de șef al secției de oncologie la un spital de urgență, inculpata recomanda pacienților servicii de îngrijiri medicale la domiciliu prestate de o societate comercială al cărei administrator în fapt era soțul său.

Procurorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au stabilit, în urma administrării probelor, că societatea respectivă a solicitat și obținut decontarea în mod ilegal, pentru persoane care nu au beneficiat niciodată de îngrijiri medicale la domiciliu sau care au beneficiat de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu pentru o perioadă mai mică sau care nu corespunde cu perioadele pentru care au fost efectuate decontări, a unui număr total de 202 decizii de îngrijiri medicale la domiciliu aferente perioadei 11.10.2008 – 6.10.2016, în sumă totală de 193.782,18 lei.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj s-a constituit parte civilă.

Vizualizări: 4,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: