Alegeri cu final aşteptat la PDL Gorj

Democrat-liberalii gorjeni şi-au ales sâmbătă noua conducere fără ca cineva din sală să aibă emoţii. Pentru funcţia de preşedinte nu a fost nicio surpriză că va fi ales senatorul Ion Ruşeţ din moment ce nu a avut concurenţă. Nici la celelalte funcţii de prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi sau secretari nu au fost surprize, lista cu numele celor care urmau să fie aleşi fiind prezentată şi în Pandurul.

Deputatul Severus Militaru şi primarul din Rovinari, Dorin Filip, au fost aleşi ca prim-vicepreşedinţi, perdantul la acest capitol fiind secretarul de stat Marcel Hoară. Acesta a menţionat că nealegerea sa reprezintă o bucurie pentru soţie, care îl va vedea mai des pe acasă. Echipa lui Ruşeţ a ieşit victorioasă şi la capitolul vicepreşedinţi, unde pe 10 posturi au candidat 15 persoane. Aşa cum Pandurul a prezentat deja, noii vicepreşedinţi sunt consilierii judeţeni Corneliu Gârjoabă şi Gheorghe Mitescu, consilierii locali Gheorghe Novac şi Nicolae Daviţoiu, primarii din Negomir şi Roşia de Amaradia, Ion Gruescu şi Liviu Cotojmanu, dar şi cel din Săuleşti, Constantin Drăghici. Mai puţin cunoscuţi chiar şi pentru membrii de partid sunt proaspeţii vicepreşedinţi Nicolae Giuran şi Ion Dobriţoiu, proveniţi din zona Motru, femeile fiind reprezentate în funcţia respectivă prin Rodica Dârnu, care conduce şi organizaţia municipală a femeilor portocalii. Nicolae Cilibiu a fost votat şi el fără probleme ca secretar general al organizaţiei, el având acum două funcţii, fiind şi prim-vicepreşedinte la PDL Târgu Jiu, la fel ca şeful acestei organizaţii, Nicolae Daviţoiu. Adjuncţi ai lui Cilibiu vor fi de acum încolo Elena Cojocaru şi Ion Fugaru.

Alegerile de sâmbătă nu au fost marcate de discuţii sau dispute deosebite, în lipsa unui contracandidat pentru Ruşeţ miza pentru astfel de dezbateri tranşante fiind ca şi inexistentă.

Social-democraţii par să nu mai aibă la nivel de judeţ adversarii din trecut, noii şefi ai PDL Gorj nefiind foarte străini de mişcarea de stânga. Atât senatorul Ion Ruşeţ, cât şi deputatul Militaru au avut prin 2004 mici „rătăciri” de a candida pe listele Partidului Alianţa Socialistă, iar Dorin Filip a cochetat şi el cu Partidul România Mare, singurul portocaliu cu ştate vechi din actuala conducere fiind secretarul general Nicolae Cilibiu, (re)tras însă pe dreapta în ultimii ani.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: