Alegeri cu sfârşit aşteptat

Nu va fi simplu pentru niciuna dintre părţi după ce vor trece alegerile din decembrie. Aproape că nici nu mai contează că toată lumea s-a obişnuit că vor câştiga cei de la USL cu mai mult de jumătate din voturile exprimate de electorat, pentru că mulţi aşteaptă să vadă ce se va întâmpla după. Dacă ar fi să-l credităm cu încredere pe Băsescu şi să credem în jurămintele lui publice, ar trebui să avem în vedere că lui Ponta nu-i va folosi prea mult faptul că uniunea la care este el copreşedinte va câştiga. Zic că nu-i va folosi prea mult pentru că Băsescu, preşedintele ţării, s-a jurat că nu-i va mai încredinţa niciodată lui Ponta un mandat de premier, cât va fi el în viaţă. Păi dacă omul s-a jurat pe viaţa lui, nu avem decât să-l credem, mai ales că şi lui Voiculescu a început să-i tremure bărbia că nu-i va ieşi pasenţa cu Antonescu, marioneta de care era mai sigur decât este de el. Dar ce să-i faci, s-a grăbit motanul şi a vrut să-l împingă pe scaunul electric mai repede decât ar fi trebuit şi bietul Crin s-a ofilit mult prea repede aşa încât în toate sondajele apare ca fiind unul care se uită uimit la umbra sa ce pare mult mai falnică decât originalul.

Nici Ponta nu se simte prea bine, teza lui de doctorat atârnând mult în balanţa capacităţilor sale manageriale despre care nu mai vorbim, că s-a văzut şi încă se mai vede. Dragnea îi suflă rău în ceafă împreună cu toată troica de penali cărora oricând le pot suna la poartă mascaţii. Primele semne au început să apară, dosarul bancherilor uluind lumea şi făcând de ocară o parte a fostelor servicii secrete din rândul cărora a răsărit organizatorul grupului care a prăduit băncile cu zeci de milioane de euro. Şirul dezvăluirilor nu cred că se va opri aici şi vom avea parte de tot felul de devoalări ale unor afaceri care nu sunt deloc noi şi nici nu au început de ieri, de alaltăieri.

La nivel de zvon se tot vorbeşte că dacă preşedintele nu-l va nominaliza pe Ponta premier, în al cărui trecut sunt suficient de multe schelete, atunci va începe jihadul în rândul PSD-ului, unde de mai mult timp mocneşte nemulţumirea chiar şi numai pentru faptul că unii au încăput pe liste, iar alţii nu. Toate acestea, coroborate cu nemulţumirile din PNL şi cu  fleşcăiala lui Antonescu, nu vor face decât să ajute PDL-ul şi cei doi trei sateliţi ai săi  care, deşi nu va putea să propună premierul, măcar se va putea alege cu unul care să fie dispus la  conciliere, la colaborare, la vremuri din care şi noi, negrii de pe plantaţii, să avem un mic câştig. Iar câştigul nostru ar fi atunci când aleşii vor fura mai puţin în aşa fel încât să ne ajungă şi nouă de un salariu şi o pensie decentă.

Altfel căscatul gurii la televizor ne va aduce doar un car de nervi şi  o duşmănie bazată pe opinii politice care nu ne folosesc la nimic. Cum chibiţăreala politică face parte din fiinţa noastră n-o să ne liniştim  niciodată pentru că mereu e loc de întors.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: