Alegeri la Federația „Univers”. Cine râvneşte o funcţie de conducere!

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate „Univers” îşi alege miercuri, 17 mai, noua conducere. La alegeri participă şi şefi ai unor sindicate din CEO care sunt afiliate la Federaţia „Univers”. Sindicaliștii care și-au depus candidaturile sunt: Adrian Marciuc, Gabriel Căldărușe, Ion Vîlceanu și Constantin Crețan. Acesta din urmă candidează la funcția de prim-vicepreședinte, ocupată în prezent de Adrian Marciuc.

Cei peste 1.100 de membri cu drept de vot ai Federației „Univers” care vor la parte la congres își vor alege miercuri, prin vot secret, conducătorii pentru următorii patru ani. Congresul se desfășoară la Rin Hotel din Capitală. La funcția de președinte este un singur candidat, Nicolae Buzea, actualmente președintele executiv al federației. Adolf Mureșan, președintele „Univers”, nu a mai candidat deoarece s-a pensionat. În ceea ce privește structura federației de la Gorj, vor fi alegeri pentru două posturi de vicepreședinte. Cei care și-au depus candidatura pentru aceste funcții sunt Adrian Marciuc, prim-vicepreședintele federației, Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), în prezent vicepreședinte, și Ion Vîlceanu, președintele sindicatului de la Termo Craiova II. Eugen Iovan, cel care a fost numit vicepreședinte interimar după ce Aurel Nanu Mic a pierdut alegerile la sindicatul său, nu a candidat pentru unul dintre cele două posturi de vicepreședinte.

Cel care vrea să obțină unul dintre cele două posturi de prim-vicepreședinte este Constantin Crețan, spune președintele Adolf Mureșan. Șansele lui Crețan sunt însă mici. „Domnul Crețan candidează la funcția de prim-vicepreședinte pe zona de servicii energetice, altele decât distribuție. Crețan n-are șanse fiindcă este într-o zonă unde este Transelectrica, Hidroelectrica, toate sindicatele acestea care sunt altele decât Electrica. Sunt doi prim-vicepreședinți”, a explicat Adolf Mureașan.

Un lider al Federației „Univers” încasează lunar circa 2.000 de lei, în funcție de participările la ședință.

Vizualizări: 3,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: