Alegeri la Târgu Jiu: Locul 3 la stat acasă!

Zeci de mii de târgujieni au preferat să stea acasă în ziua alegerilor. Prezența la vot a clasat județul Gorj în coada clasamentului la nivel național. Peste 80 de mii de alegători au fost așteptați, duminică, la urne să-și aleagă primarul pentru următorii trei ani. Ziua votării a fost anostă, unele secții de votare au fost aproape goale, târgujienii demonstrând că nu mai au încredere în politicienii care fac promisiuni deșarte doar în campania electorală. Gorjul se află în topul județelor cu cea mai scăzută rată a prezenței la vot, fiind „depăşit” doar de judeţele Harghita şi Dolj. Circa 30% dintre târgujieni au mers la urne, în vreme ce la Drăguţeşti vorbim de o prezenţă de peste 70%.

Politicienii au fost printre primii târgujieni care au votat. Liberalul Marcel Romanescu a mers la secția de votare însoțit de colegii de partid și de familie. „Am votat pentru schimbare. Vreau să le transmit târgujienilor că au o șansă, după 17 ani, să facă o schimbare reală. Eu am votat pentru părinții noștri și pentru viitorul copiilor noștri”, a declarat, după ce a votat, Marcel Romanescu. Și candidatul PSD, Aurel Popescu, a mers la vot, însoțit de colegii săi parlamentari și familie: „Am votat pentru Târgu Jiu, pentru continuitate, pentru a avea posibilitatea să fie continuate proiectele care au început. Îmi doresc un oraș modern, un oraș european. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

Și Viorel Caragea, candidat independent la Primăria Târgu Jiu, a votat la primele ore ale zilei. „Am votat cu și pentru Târgu Jiu și târgujieni. Am votat pentru un oraș al cetățenilor și pentru o altfel de abordare a lucrurilor, pentru un nivel superior privind viziunea și dezvoltarea orașului în următorii ani”, a declarat fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Radu Miruță, candidatul Uniunii Salvați România Gorj, și-a exercitat dreptul la vot, îndemnând târgujienii să facă același lucru, dacă își doresc o schimbare. „Am votat pentru speranța în normalitate în acest oraș. Politicienii partidelor mari ne conving că lipsa normalității nu este nicio problemă. Au încercat tot felul de jocuri în detrimentul oamenilor”, a declarat Radu Miruță.

Și-au exprimat dreptul la vot, tot duminică dimineață, și ceilalți politicieni care au râvnit la fotoliul de primar: Eduard Lădaru, de la ALDE Gorj, Daniela Grădinaru, de la PMP, dar şi independentul Gheorghe Caralicea.

Și la Drăguțești, cei patru candidați înscriși în competiție au pornit cu speranțe mari. Au candidat Ion Popescu (ALDE), Ion Covrig (PMP), Ionuș Crăc (PNL) și Gheorghe Butan (PSD).

Alegerile au ținut parlamentarii la Târgu Jiu

Alegerile parțiale i-au ținut acasă pe deputații și senatorii cu buletine de Târgu Jiu. Aceștia nu au mai plecat duminică spre București, așteptând cu sufletul la gură rezultatele și stabilind strategii pentru ziua alegerilor. „Am votat cu încredere pentru continuitate, pentru ducerea mai departe a proiectelor începute în anul 2016”, a declarat senatorul Florin Cârciumaru. În schimb, liberalul Dan Vîlceanu a vrut, evident, o schimbare la conducerea Primăriei Târgu Jiu. „Am votat pentru un nou Târgu Jiu, pentru un Târgu Jiu dezvoltat care începe să trăiască. Am votat pentru schimbare, cu mare speranță. Durează doar cinci minute să votezi. E păcat să stai în casă și să nu contribui la mersul înainte al localității în care trăiești”, a declarat deputatul Dan Vîlceanu.

Și șefii instituțiilor din Târgu Jiu au mers către secțiile de votare cu noaptea-n cap, după care au mers la muncă, fiind nevoiți să recupereze ziua de 2 iunie pe care au primit-o liberă. În timp ce unii au mers la birou, alții, membri de partid, au fost la ședință la sediul PSD Gorj. Mai multe fotografii cu mașinile unor șefi de instituții au fost fotografiate de târgujieni și postate pe site-urile de socializare.

Prezență rușinoasă la vot

Târgujienii au demonstrat, însă, că le este indiferent cine le conduce destinele. Zeci de mii au ales să stea acasă, dezgustați de politicieni. Prezența la vot, la Târgu Jiu, a fost de 29,92%, circa 24.000 de târgujieni din numărul de 80.142 de alegători înscriși pe liste mergând la urne. În schimb, la Drăguțești, oamenii au fost mai motivați. Peste 70% din totalul celor înscriși pe listele electorale și-au exprimat dreptul de a-și alege primarul care le va conduce destinele pana în 2020.

Județul Gorj s-a clasat în coada clasamentului în ceea ce privește prezența la vot, alături de Dolj și Harghita. La polul opus, au fost județe ca Alba, Brașov, Argeș sau Bistrița Năsăud. Alegeri parțiale au fost organizate, în total, în 49 de localități. Niciun incident nu a fost raportat în ziua alegerilor în județul Gorj.

Ce își doresc alegătorii

Cei care au ieșit totuși la vot pentru a-și decide viitorul susțin că orașul are nevoie de infrastructură, investiții în crearea unor locuri de muncă. „Îmi doresc să fie mai gospodar. Ne dorim un primar cât mai bun. Vrem un oraș cum trebuie, european, să fie administrat cum trebuie. Ar mai fi nevoie de foarte multe lucruri. Infrastructura lasă de dorit”, a spus un târgujian. La aceleași lucruri au sperat și alți votanți care și-au făcut timp să meargă la secția de votare. „Ne trebuie locuri de muncă pentru un trai mai bun. Ne dorim locuri de muncă pentru tineri. Târgu Jiul trebuie să-și țină tinerii acasă. Este nevoie de mai multe investiții și pentru tineri”, este de părere un alt târgujian.

Galerie foto



Vizualizări: 2,645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: