Alegeri parțiale la Telești. PSD şi PNL stabilesc candidaţii

Localnicii din Telești vor ieși la urne la începutul lunii noiembrie. Ei își vor alege un nou primar pentru că Romulus Bîldea a demisionat. Nu a plecat și din politică însă. Se pregătește pentru alegerile din 2020. Niciun partid nu a stabilit, oficial, pe mâna cui va merge la alegerile parțiale din Telești.

Guvernul a stabilit ca pe data de 5 noiembrie să aibă loc alegerile parțiale la Telești. Social-democrații care au câștigat Primăria Telești în vara anului trecut sunt convinși că tot ei vor ieși învingători. „Acolo eu cred că lucrurile sunt așezate. Avem un candidat. Avem un coleg primar care va fi și candidatul nostru viitor. Vorbim despre fostul primar. Acolo, subiectul este destul de clar și nu ar trebui să avem probleme la alegerile parțiale. Sunt convins că va ieși câștigător candidatul nostru. Acolo, am câștigat toate luptele electorale. Locuitorii comunei Telești au încredere în echipa care a fost mereu alături de primar”, a explicat Mihai Weber, președintele executiv al PSD Gorj.

Pentru a stabili cine va candida, PSD Gorj va organiza un Comitet Executiv în câteva zile, după cum a declarat liderul organizației județene, Florin Cârciumaru: „Vom organiza un comitet executiv în această săptămână ori săptămâna viitoare. O problemă foarte importantă va fi aceea de a valida candidatul nostru din 5 noiembrie de la Telești. Nu avem încă un nume. Ne vom întâlni cu șeful organizației din Telești să vedem cu ce candidat vom merge la alegeri”.

Nici PNL nu a stabilit pe cine va arunca în cursă. „Vom avea un candidat. Am luat în discuție câteva nume. Vom alege cel mai bun competitor și îl vom anunța în cel mai scurt timp. Știam că acolo vor fi organizate alegeri. Primăria Telești nu a fost ocupată de PSD, ci de domnul Bîldea care a fost pe la mai multe partide. Dumnealui nu mai candidează. S-a văzut la Târgu Jiu cum este când nu mai candidează fostul primar”, a declarat liberalul Gheorghe Pecingină.

Primarul din Telești a depus demisia după ce primise un nou mandat în fruntea primăriei. Inspectorii de la Agenția Națională de Integritate l-au declarat incompatibil, primarul Romulus Bîldea a contestat acest raport în instanță, însă nu a avut câștig de cauză. Astfel că timp de trei ani nu va putea ocupa nicio funcție publică. Bîldea promite să se pregătească pentru alegerile locale din 2020, când va candida din nou.

Vizualizări: 1,552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: