Alegeri pentru locul de senator rămas vacant în Gorj

Premierul Victor Ponta a anunţat ieri că alegerile pentru posturile vacante de parlamentari şi aleşi locali vor avea loc în data de 25 mai, odată cu alegerile europarlamentare. La Gorj vor fi alegeri pe Colegiul 2 Senat, de unde a demisionat Toni Greblă la finele anului trecut, când a fost numit judecător la CCR. Surse politice susţin că de la PSD va candida Ion Călinoiu, ceea ce ar însemna că în toamnă am putea avea alegeri şi pentru Consiliul Judeţean, dacă actualul şef al judeţului va deveni senator.

Călinoiu nu este singurul candidat care aspiră la postul de senator, fiind chiar inflaţie de pesedişti. Printre aceştia s-au numărat Elvira Şarapatin, Andrei Maioreanu, Florin Cârciumaru, Ciprian Florescu, Alecu Drăgoi, Nelu Pavel şi Bebe Ionică, ultimul cotat cu şanse mari.

Organizaţia judeţeană a PP-DD Gorj va desemna un candidat pentru această funcţie în cel mult două săptămâni. „Este foarte bine că s-a decis să se facă alegeri pentru colegiile vacantate. E un drept constituţional al oamenilor să fie reprezentaţi, în momentul de faţă sunt 14 colegii vacantate în ţară, iar 7 din ele nu sunt dublate, cum este şi cazul Gorjului. În perioada următoare o să facem o evaluare şi o să ne gândim la o propunere pentru Colegiul 2 Senat. Este o decizie pe care o să o luăm după ce ne consultăm în BPJ”, a declarat Niculina Mocioi, preşedintele PP-DD Gorj.

Nici pedeliştii nu vor sta cu mâinile în sân şi vor veni cu o propunere după şedinţa care va avea loc spre finalul acestei săptămâni. ”Am avut discuţii şi până acum între noi, dar nimic concret pentru că nu era cazul. La următoarea şedinţă, care va avea loc joi, probabil că ne vom stabili şi candidatul în baza propunerilor care vor fi făcute”, a precizat Dan Vâlceanu, preşedintele PDL Gorj. Surse politice susţin că va candida Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia.

Dian Popescu vorbeşte de doi candidaţi!!

Liberalii anunţă că vor avea candidat pentru postul de senator vacant şi mai mult, chiar şi la Consiliul Judeţean, dacă actualul preşedinte va candida pentru postul lăsat liber de Toni Greblă. „N-am nicio listă scurtă în acest moment. Vom avea candidat la Senat. Poate şi la Consiliul Judeţean dacă domnul Ion Călinoiu va candida la Senat, aşa cum se aude. Ar însemna că vom avea în Gorj două alegeri. O să discut cu preşedintele Antonescu, cu cei din conducerea centrală, la Gorj voi discuta cu Biroul Judeţean şi vom decide care vor fi candidaţii”, a spus Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

Surse din rândul liberalilor spun că Marcel Romanescu ar fi cel propus pentru candidatură la postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj în cazul în care Ion Călinoiu va ajunge senator.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: