ALERTĂ: Doi mineri în greva foamei în subteran la Tehomir

update Ora 4.20: Doi mineri de la Tehomir sunt la această oră în greva foamei. Oamenii nu au ieşit nici acum din subteran, unde sunt de marţi. Ei aşteaptă concluziile discuţiei dintre liderii sindicali şi ministrul energiei Andrei Gerea.  

Ora 8:28: Unul dintre cei 80 de mineri care s-au blocat marţi în mina Tehomir a decis să intre şi în greva foamei. Este vorba de Dumitru Dulgheriu, de 44 de ani. Decizia vine după discuţiile de aseară cu directorul Ciurel, care a refuzat să coboare în subteran. Patru mineri au ieşit la suprafaţă pentru a-i spune lui Ciurel că minerii nu acceptă să fie concediaţi după zeci de ani de muncă în subteran cu 1-2 salarii compensatorii, ci doresc cel puţin şase. Asta deşi în vechiul CCM, expirat în februarie, erau prevăzute 16 salarii.

Ciurel le-a propus să îşi dea demisia individual şi le dă şase salarii, dacă pleacă înainte de 1 iunie, data concedierii colective a 2.133 de salariaţi. Directorul spune că, dacă le-ar da minerilor blocaţi cele şase salarii la concedierea colectivă, ar trebui să le dea tuturor. Minerii de la Tehomir au respins oferta, deoarece la concedierea individuală ar pierde venitul de completare oferit timp de doi ani de guvern.

Minerii blocaţi au primit în această dimineaţă de la sindicat alimente şi apă.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: