Alertă maximă în Peșteana. Italianul cu coronavirus a fost la Târgu Jiu și Drăguțești

Zeci de oameni au ieșit din case pentru a vorbi cu autoritățile locale, după ce s-a aflat că italianul de 71 de ani, confirmat cu coronavirus, a fost săptămâna trecută în satul Peșteana Jiu din comuna gorjeană Bîlteni.

Trei mașini de poliție sunt la poarta soacrei italianului. Acesta are soția de loc din Bîlteni și a intrat în contact cu mai mulți localnici, este prima concluzie a autorităților.

Unii oameni plâng, alții sunt speriați. Oamenii dau declarații contradictorii, ba spun că au vorbit cu italianul, ba se răzgândesc, de teamă că trebuie să stea 14 zile izolați la domiciliu.

În Peșteana sunt mulți mineri care lucrează la carierele din zonă și care au fost la serviciu în ultimele zile. Autoritățile încearcă să afle care sunt persoanele care ar putea fi infectate, cu toate urmând să fie duse la spital pentru analize. (A.A.)

actualizare: Primarul din Bîlteni, Vasile Vlăduleanu, a spus pentru Pandurul care sunt primele concluzii ale verificărilor de marți seara. Acesta a spus că italianul a ajuns pe 18 februarie în jurul prânzului, cu copilul de 10 ani. A lăsat copilul la socrii și a plecat la Târgu Jiu, unde deține o locuință pe str. Unirii.

Ar fi stat patru zile la Târgu Jiu, dar a fost și la Primăria Drăguțești să plătească impozitele locale. Mai mult, s-ar fi întâlnit cu un om de afaceri, al cărui nume nu îl dăm publicității. Potrivit unor surse, italianul a fost și la Slivilești, la o partidă de vânătoare.

Pe 22 februarie a revenit la Bîlteni, a luat copilul și a plecat la Craiova, de unde a luat avionul spre Italia.

Galerie foto



Vizualizări: 36,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: