Este oficial. Italianul cu coronavirus a fost câteva zile în Gorj

"Referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c", a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj, unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane, menționează sursa citată.

La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact.

De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere.

Soția italianului, Alina V., este din Peșteana Jiu, comuna Bîlteni. Italianul de 71 de ani a fost diagnosticat cu coronavirus marți, fiind internat într-un spital din Rimini, Italia. Acesta era infectat cu coronavirus la data vizitei în România.

actualizare: Localnicii din Peșteana Jiu sunt întrebați marți seara dacă au intrat în contact cu italianul și familia lui. Unii se feresc să spună, pentru a nu fi obligați să se izoleze pentru 14 zile.

actualizare1: Primarul din Bîlteni, Vasile Vlăduleanu, a spus pentru Pandurul care sunt primele concluzii ale verificărilor de marți seara. Acesta a spus că italianul a ajuns pe 18 februarie în jurul prânzului, cu copilul de 10 ani. A lăsat copilul la socrii și a plecat la Târgu Jiu, unde deține o locuință pe str. Unirii.

Ar fi stat patru zile la Târgu Jiu, dar a fost și la Primăria Drăguțești să plătească impozitele locale. Mai mult, s-ar fi întâlnit cu un om de afaceri, al cărui nume nu îl dăm publicității. Potrivit unor surse, italianul a fost și la Slivilești, la o partidă de vânătoare.

Pe 22 februarie a revenit la Bîlteni, a luat copilul și a plecat.

Vizualizări: 5,837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: