"Alianţa România Dreaptă", alternativa la USL. Sigla va fi o inimă

Reprezentanţii PDL, PNŢCD, PNR, ICCD şi FCD au stabilit, miercuri, ca alianţa de centru-dreapta formată din aceste formaţiuni politice să se numească Alianţa România Dreaptă, iar sigla să fie inima, a anunţat, după întâlnirea liderilor formaţiunilor, liderul ţărănist Aurelian Pavelescu.

Pavelescu a precizat că această denumire a fost stabilită în urma analizelor sociologice. "În urma analizelor sociologice, s-a stabilit denumirea alianţei: Alianţa România Dreaptă. S-a stabilit sigla alianţei, inima, care este şi simbol al popularilor europeni", a spus Pavelescu.

El a adăugat că a fost stabilită şi componenţa comisiei de etică ce va fi condusă de Monica Macovei, iar din aceasta vor face parte Theodor Stolojan - PDL, Alex Ştefănescu - PNŢCD, Ştefan Vlaston - PNR şi Smaranda Vornicu - ICCD. Pavelescu a mai spus că săptămâna viitoare se va finaliza protocolul alianţei şi programul prin care vor stabili mecanismele tehnice de funcţionare a alianţei, dar şi criteriile de desemnare pe liste a candidaţilor alianţei de centru-dreapta. "Avem o comisie tehnică care lucrează la modul de reprezentare şi la modul la care partidele vor fi reprezentate pe listele electorale şi pe colegii", a adăugat Pavelescu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, la rândul său, la finalul discuţiilor cu ceilalţi lideri ai formaţiunilor care alcătuiesc alianţa de centru-dreapta, că principiul în baza căruia se va stabili ponderea candidaţilor pe listele comune de la alegerile parlamentare îl reprezintă analizele sociologice. "Principiul este cel pe care îl ştiţi dintotdeauna în alianţă, analizele sociologice vor spune ponderea fiecărui partid. Cel puţin PDL niciodată nu a prezentat o prognoză de procente. Sigur, vom dori să avem un scor foarte bun care să ne permită să guvernăm după alegeri. În platforma program vor fi cuprinse toate lucrurile astea, inclusiv modul în care vom desemna premierul, modul în care vom desemna candidatul la preşedinţie. Pentru că nu facem o alianţă doar pentru aceste alegeri generale. Gândim o alianţă pe termen mediu, cel puţin până la alegerile prezidenţiale", a afirmat preşedintele PDL.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: