Rezultatele finale ale votului pentru Consiliul Județean Gorj

Numărătoarea voturilor pentru Consiliul Județean Gorj a fost finalizată. Rezultatele finale îl arată pe candidatul Partidului Social Democrat, Cosmin Popescu, la o diferență extrem de mare față de cel al PNL, Iulian Popescu. Astfel, Cosmin Popescu a reușit să obțină un nou mandat cu un procent de 43,75%.

Fotoliu de președinte al Consiliului Județean Gorj a fost câștigat detașat de către candidatul PSD, Cosmin Popescu. Partidul Național Liberal l-au aruncat în lupta electorală pe Iulian Popescu, care nu a reușit să obțină decât 30,95%. Mai mult, social democrații au reușit să obțină 16 mandate de consilieri județeni, iar liberalii 11, fiind urmați de PMP cu 3 și Pro România-2.

”Avem date finale. Pentru președintele Consiliului Județean Gorj, cele mai multe voturi au fost obținute de către candidatul Partidului Social Democrat, Cosmin Popescu, cu 66.109 voturi, însemnând un procent de 43,75%. Următorul este candidatul Partidului Național Liberal, Iulian Popescu cu 46.763 de voturi, fiind vorba despre un procent de 30,95%. Apoi avem Pro România, candidat fiind Alin Văcaru, reușind să obțină un scor de 5,67% și candidatul Partidului Mișcarea Populară cu Nicolae Davițoiu, procentul fiind de 5,44%. În ceea ce privește Consiliul Județean putem spune că PSD a obținut 16 mandate de consilieri, PNL-11, PMP-3 și Pro România-2”, a spus Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 3,671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: