Vîlceanu crede că scorul era altul dacă reușea să câștige orașele

PNL Gorj își face o analiză a rezultatului de la alegerile de duminică, câștigate la municipiul Târgu Jiu, dar pierdute la Motru și la nivel de județ. Președintele filialei, deputatul Dan Vîlceanu, spune că dacă reușea să câștige orașele, scorul era altul. Cu alte cuvinte, PNL putea câștiga alegerile, dacă nu le pierdea.

Deputatul Dan Vîlceanu a vorbit la Tele 3 despre rezultatul alegerilor. Chiar dacă PNL a pierdut alegerile în Gorj, are acum o echipă mai puternică, susțineVîlceanu. “Ne-am fi dorit să câștigăm. Nu suntem cei mai fericiți oameni din lume, dar pe de altă parte există și o mulțumire că după această campanie electorală putem spune cu toții că echipa liberală arată mult mai bine”, a declarat șeful PNL Gorj la Tele 3.

Acesta susține că rezultatul era altul dacă PNL reușea să câștige mai mult în zonele urbane: “Vă dați seama, noi dacă reușeam să câștigăm acele localități sau mare parte dintre ele, la care vă recunosc că nu ne așteptam să le pierdem, scorul era cu totul altul. Dacă reușeam să penetrăm mai bine mesajul în mediul urban, probabil că rezultatul era altul”.

Dan Vîlceanu le transmite gorjenilor că proiectele propuse de liberali, cum ar fi spitalul nou de la Târgu Jiu, nu vor mai fi puse în practică. “Strategii de campanie am fost noi. Nu am avut consultanți. Primul proiect la care ne-am gândit și pe care l-am și făcut public a fost spitalul nou de la Târgu Jiu. Dincolo de telegondolă și mocăniță, a fost un spital nou în Târgu Jiu. Și vreau să vă spun cu o oarecare tristețe că pentru noi, pentru liberalii gorjeni, faptul că Iulian Popescu nu a câștigat Consiliul Județean este similar cu nepunerea în practică a acestor proiecte. Asta este marea tristețe pe care o avem noi”, a spus Vîlceanu. “Vom sta tot fără spital încă patru ani și asta trebuie să știe gorjenii”, a completat deputatul.

Cu sau fără PNL la conducerea județului, spitalul nou ar fi fost gata cel mai devreme în șapte ani, după cum explica Iulian Popescu în campania electorală. Parlamentarele vor fi cel mai probabil câștigate de liberali, astfel că vom vedea cu toții câte spitale vor fi construite în România în următorii patru ani, țară în care a fost construit un singur spital de la zero în trei decenii.

Dan Vîlceanu spune că a ales bine candidatul pentru președinția Consiliului Județean Gorj, pe Iulian Popescu, dovadă fiind faptul că acesta a avut mai multe voturi decât partidul. “A luat peste votul politic. Asta înseamnă că a fost ales bine și că el și-a făcut datoria de candidat”, a spus Vîlceanu la Tele 3. “Dacă vă uitați la vot, o să vedeți că Iulian Popescu a fost un candidat mai bun decât Cosmin Popescu. Cosmin Popescu a fost în votul partidului, Iulian Popescu a fost peste partid”, a mai spus Vîlceanu, asta deși Cosmin Popescu a avut cu 19 mii de voturi peste Iulian Popescu, iar PSD a făcut singur majoritate în Consiliul Județean Gorj pentru prima dată după mult timp. Ba, mai mult, pe o guvernare liberală.

Iulian Popescu a avut un scor peste PNL la alegeri, a spus Vîlceanu, dar asta se poate spune și altfel, că PNL a avut un rezultat mai prost decât Iulian Popescu. Vîlceanu nu crede că este cazul să dea afară șefi de filiale, acolo unde rezultatele au fost slabe: “Nu e vorba de a cădea capete. Evident că acolo unde rezultatele sunt foarte slabe, va trebui să gândim o îmbunătățire a rezultatului, pentru că deja suntem într-o altă campanie”.

Alegerile parlamentare sunt programate pe 6 decembrie, în trei săptămâni partidele urmând să anunțe candidații. De la PNL Gorj, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină ar putea deschide lista pentru Camera Deputaților, iar omul de afaceri Ion Iordache la Senat.

Vizualizări: 2,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: