Reţeaua de apă a comunei Glogova va fi reabilitată şi extinsă

Veşti bune pentru cetăţenii comunei Glogova! Administraţia locală anunţă semnarea unui contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării în valoare de câteva milioane de lei. Din aceste fonduri guvernamentale urmează să fie reabilitată şi extinsă reţeaua de apă a comunei. Lucrările urmează să fie scoase la licitaţie, iar autorităţile locale speră ca până la finele anului 2016 să fie recepţionate.

Proiectul pentru care administraţia locală din Glogova a reuşit să obţină finanţare presupune înlocuirea în totalitate a vechilor conducte de apă de la nivelul comunei, dar şi extinderea reţelei astfel încât să se poată racorda la sistem câteva gospodării din satul Cămuieşti, la care în prezent apa nu ajunge, pe câteva uliţe din satele Glogova şi Olteanu, dar şi la 5 gospodării de peste râul Motru. Mai mult decât atât, proiectul presupune şi construirea unei noi staţii de tratare-captare şi forarea unui puţ. Staţia de tratare existentă şi bazinul de înmagazinare vor fi reabilitate. "Am semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării privind reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă în comuna Glogova în valoare de 2,4 milioane lei. Urmează ca în zilele următoare să urcăm pe SEAP documentaţia tehnică pentru a avea un constructor, astfel încât să ne apucăm în cel mai scurt timp de lucrările aferente acestui contract. Avem şi noi cofinanţarea noastră, este de 160.000 lei. Banii sunt prinşi pe bugetul de anul acesta", a declarat Gheorghe Alpredi, primarul comunei Glogova. 

Autorităţile locale spun că nu îşi fac griji în ceea ce priveşte decontarea acestor lucrări. "Anul acesta s-a modificat legislaţia în ceea ce priveşte investiţiile prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, adică ordonanţa 28/2013. Noile prevederi spun că după ce au fost executate şi recepţionate anumite lucrări, documentaţia se trimite la Ministerul Dezvoltării şi imediat se face plata către beneficiar. Având semnată finanţarea totală a acestui program, banii vin imediat", a explicat primarul comunei Glogova.

Odată cu finalizarea acestui proiect, toate gospodăriile din comuna Glogova vor fi racordate la sistemul de apă potabilă.

glogova_nov

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: