Vezi ce proiect pregăteşte AJOFM pentru tineri

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj pregăteşte un proiect menit să vină în sprijinul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, care nu merg la şcoală şi nici nu sunt înregistraţi ca şomeri. Asta după ce o statistică a arătat nivelul mare al şomajului în rândul tinerilor din mediul rural.

AJOFM Gorj va implementa începând cu luna ianuarie a anului 2016 un proiect pe fonduri europene care va veni în sprijinul tinerilor din mediul rural care nu sunt nici şomeri şi nu merg nici la şcoală. Practic, este vorba de tineri fără loc de muncă, neincluşi în programe de educaţie sau de formare şi au vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani.

Directorul adjunct al AJOFM Gorj, Ana Maria Niculescu, a precizat că la nivelul fiecărui judeţ se vor alcătui echipe de lucru care vor lucra direct cu tinerii şi cu angajatorii. ”Echipele de acţiune vor fi formate din cel puţin 15 lucrători de la AJOFM şi ISJ şi vor identifica aceşti tineri care nu sunt prinşi nici la şcoală, nici pe piaţa muncii. Se va încerca reintegrarea lor rapidă în câmpul muncii sau în educaţie prin crearea unor parteneriate cu angajatorii pentru a deschide accesul tinerilor la oportunităţile de angajare”, a spus Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.

Potrivit AJOFM, tinerii ar urma să beneficieze şi de un pachet de stimulente pentru angajament, spre exemplu reduceri la transport, muzee, magazine. Şi angajatorii din mediul rural unde vor fi identificaţi astfel de tineri vor avea de câştigat. ”Vom încerca o corelare a nevoilor tinerilor cu oportunităţile locale, reducerea poverii administrative asupra angajatorilor, dar şi subvenţii atractive pentru angajatorul care generează locuri de muncă sustenabile, începând cu sectorul agricol”, a spus Ana Maria Niculescu, director adjunct la AJOFM Gorj. Proiectul va avea o perioadă de implementare de patru ani, susţin reprezentanţii instituţiei.

ŞOMAJ

Pe primul loc privind numărul de şomeri în Gorj se află comuna Hurezani cu 133 de şomeri dintr-un număr de 946 de cetăţeni cu vârste cuprinse între 18 şi 62 de ani. Pe locul doi se află comuna Cruşeţ cu 196 de şomeri, adică o pondere de 10,84%. Urmează comunele Câlnic şi Roşia de Amaradia cu o pondere de aproape 10% din populaţia de referinţă.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: