Alimentarea cu apă de la Turcineşti, recepţionată în secret

S-a făcut recepţia lucrărilor de alimentare cu apă a comunei Turcineşti. Acest lucru a fost posibil după ce primarul din localitate, Vasile Gogălniceanu, a numit alţi membri în comisia de recepţie. Subprefectul judeţului Gorj, Marcel Romanescu, are îndoieli în ceea ce priveşte legalitatea acestei recepţii, dar promite că va lămuri lucrurile.

În urmă cu două săptămâni membri comisiei de recepţie a lucrărilor de alimentare cu apă a comunei Turcineşti anunţau că nu-şi dau avizul pentru recepţia finală, întrucât lucrările au fost făcute de mântuială, iar apa ce va curge la robinete va afecta sănătatea oamenilor. Pentru că nu a fost prima dată când membri comisiei s-au opus realizării recepţiei, primarul din localitate a decis să numească o altă comisie, care a făcut recepţia de la prima analiză. După cum afirmă primarul Vasile Gogălniceanu, din comisie nu a făcut parte niciun reprezentant al Consiliului Judeţean Gorj, ci specialişti neutri. „Din comisia nouă a făcut parte un consilier local, Victor Popescu, un salariat al primăriei specialist cu urbanismul, singurul din primărie care răspunde de urbanism şi este inginer constructor şi trei persoane străine, neutre, specialişti de la Craiova, de la Apa Oltenia”, spune Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

Marcel Romanescu, îngrijorat

Subprefectul judeţului Gorj, Marcel Romanescu, cu sprijinul căruia s-au obţinut fonduri de la Guvern pentru această investiţie a fost surprins de modul în care s-a făcut recepţia, în secret. Acesta consideră că oricare ar fi fost decizia comisiei anterioare, aceasta ar fi trebuit respectată. Investiţia de la Turcineşti ajunge la aproape 40 de miliarde de lei vechi. În acest caz Marcel Romanescu promite că autorităţile publice şi autorităţile competente îşi vor face datoria. „În momentul în care acea dispoziţie ne va fi comunicată vom putea analiza legalitatea ei în integralitate”, promite Marcel Romanescu, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: