Alimentarea cu apă la Câmpu Mare, gata la toamnă

Lucrările de alimentare cu apă a satului de sinistraţi din Câmpu Mare se află în plină desfăşurare. Autorităţile din Albeni estimează că, în câteva luni, localnicii se vor putea racorda la reţea. Proiectul „Înfiinţare sistem alimentare cu apă în Vatra de Sat Cîmpu Mare şi staţie de tratare a apei la gospodăria Albeni” are o valoare de 2.914.185 de lei şi este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Finalizarea acestui proiect este aşteptată cu interes nu numai de sinistraţii din Câmpu Mare, dar şi de întreaga comunitate locală din Albeni. Asta pentru că odată cu punerea în funcţiune a noului bazin de alimentare cu apă se va suplimenta debitul întregii comunei.

Lucrările de alimentare cu apă a satului de sinistraţi din Câmpu Mare sunt realizate în proporţie de 30%. Primarul comunei Albeni, Dumitru Cornea Victora, estimează că în mai puţin de o jumătate de an localnicii se vor putea racorda la reţeaua de apă. „S-a forat un al treilea puţ, iar la cele două puţuri existente a fost executată lucrarea de desnisipare. La vechiul sistem de alimentare cu apă avem un bazin, însă pentru suplimentarea debitului de apă al comunei ne vom racorda şi la sistemul nou. În proiect este prinsă şi o staţie de tratare cu apă. Estimăm că până la toamnă lucrările vor fi finalizate”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul comunei Albeni.
În momentul de faţă, reţeaua de apă a comunei este administrată de către primărie, însă autorităţile locale intenţionează să predea la Aparegio întregul sistem de alimentare cu apă al comunei, inclusiv alimentarea cu apă a satului de sinistraţi din Câmpu Mare. Proiectul „Înfiinţare sistem alimentare cu apă în Vatra de Sat Cîmpu Mare şi staţie de tratare a apei la gospodăria Albeni” are o valoare de 2.914.185 de lei şi este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Acest proiect va asigura apa pentru satul de sinistraţi din Cîmpu Mare, o reţea de 4,086 km şi o prelungire a conductei de distribuţie din Vatra de Sat Cîmpu Mare până la intrarea în Albeni. În total, această reţea de apă va avea 6,746 km, în acest fel fiind acoperită toată comuna.

Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: