Alin Chibulcutean: „Contează să câştige echipa nu sa fiu eu integralist!”

Seria de meciuri jucate integral şi din postura de titular de Alin Chibulcutean s-a întrerupt la meciul de la Urziceni. Acesta a fost scos din echipă la pauză din cauza unei probleme medicale, antrenorul Sorin Cârţu preferând să nu rişte o accidentare a acestuia şi înlocuindu-l cu un atacant. Fundaşul central al pandurilor joacă non-stop de 74 de meciuri oficiale, acesta fiind un record pentru echipa din Târgu Jiu. Alin Chibulcutean a fost încă de la transferul său la Pandurii unul dintre cei mai constanţi jucători din lot, fiind integralist şi în primul său sezon cu echipa din Târgu Jiu. În cei patru ani de când joacă la Pandurii, acesta a fost o singură dată suspendat, lipsind la meciul cu Universitatea Craiova din returul sezonului 2007-2008. În acelaşi sezon fundaşul a mai lipsit la un meci de pe teren din cauza unei probleme medicale minore, el revenind etapa următoare.

Reporter: De ce ai ieşit de pe teren la pauza meciului cu Unirea Urziceni?

Alin Chibulcutean: A apărut o problemă medicală, o durere pe nerv în partea din spate a piciorului, pe care de fapt o avusesem şi cu o zi înainte la antrenament. Mi-a trecut pe moment dar la meci a revenit şi nu am vrut să risc o accidentare mai gravă. Nu e vorba de întindere, dar nu cred că e ceva grav însă nu ştiam pe moment despre ce e vorba. La încălzire nu m-a mai durut înainte de meci şi de aceea am intrat, dar a revenit apoi din cauza efortului depus în prima repriză.

Rep.: Ai cerut tu să fi schimbat sau a decis conducerea tehnică?

A.C.: Nu am cerut, dar am informat medicul despre revenirea acelei probleme. Mai puteam juca, dar a zis antrenorul că mai bine să stau pentru că aveam şi trei galbene şi poate riscam o suspendare. A considerat că e mai bine să mă menajeze.

Rep.: Vei lua acum o pauză sau crezi că poţi trece peste această problemă?

A.C.: E o durere suportabilă, o durere pe nerv, dar cred că pot trece peste ea. Încerc să fac normal antrenamente normal de luni dar trebuie să văd ce zice doctorul. Eu vreau să intru la antrenamente pentru că nu îmi place să fac pauze în pregătire dar sper să şi pot.

Rep.: Aveai un record de integralist, erai singurul care a jucat toate minutele din acest sezon, nu îţi pare rău că l-ai pierdut acum?

A.C.: Pentru mine nu contează să fiu integralist pentru că nu câştig ceva din asta. Importante sunt rezultatele noastre ca echipă pentru că nu se premiază niciodată faptul că ai jucat meci de meci. Contează să câştige echipa nu sa fiu eu integralist! Nu-mi pasă de recorduri, vreau să ne salvăm de la retrogradare, nu să stabilim recorduri.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: