Serie grea pentru Gilortul: În bătăliile grele se călesc războinicii

Campioana Gorjului din 2019, Gilortul Târgu Cărbuneşti, îşi face curaj înaintea debutului în acest nou sezon de Liga 3. Gorjenii au parte de cea mai dificilă serie, jucând cu nume mari ale fotbalului, dar îşi fac curaj în faţa adversarilor de top pe care îi vor întâlni.

„În bătăliile grele se călesc războinicii”, au scris pe facebook cei de la Gilortul când au aflat cine le vor fi adversarii din Liga 3. Seria a IV-a, cea în care a fost repartizată echipa din Cărbuneşti, nu va fi deloc una uşoară. Are în componență echipe din şapte județe, majoritatea dintre ele cu state vechi în Liga 3, precum ACS Poli Timișoara care a evoluat în urmă cu doi ani chiar pe prima scenă a fotbalului românesc. FCU Craiova, echipa patronată de Adrian Mititelu, a solicitat să joace în această serie şi este binecunoscut obiectivul pe care şi l-a propus, promovarea în Liga 2. „Pe lângă compania selectă din seria de sud-vest, echipa noastră va trebui să facă față și unor deplasări lungi, care însumează peste 7000 de km”, au calculat cei de la Gilortul.

Singura echipă din această serie care va evolua în premieră în Liga a 3-a este Viitorul Dăești, toate celelalte formații având și alte apariții la acest nivel şi chiar în Liga 2. Dar, trecând peste aceste probleme legate de notorietate sau valoare a adversarilor, gorjenii văd şi partea plină a paharului, respectiv faptul că iubitorii de fotbal din Târgu Cărbunești și implicit cei din Gorj se vor putea bucura de meciuri interesante și atractive pe stadionul „Cristinel Răducan”. „Va fi o provocare și pentru băieții noștri, unii dintre ei experimentați, cu multe meciuri disputate în primele trei ligi, ceilalți urmând să primească botezul acestei competiții”, mai spun cei de la Gilortul care vor juca în prima etapă acasă, cu „vecinii” de la ACSO Filiaşi, iar în etapa a doua se vor „căli” în deplasarea de la Severin cu FCU Craiova.

Vizualizări: 1,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: