Alina Eremia, medalie de aur la UVT Liberty Marathon

Atleta Alina Eremia a cucerit medalia de aur în proba de maraton din cadrul celei de a-5-a ediții a UVT Liberty Marathon. Competiţia, care s-a bucurat de o numeroasă prezență internațională și în acest an, s-a desfăşurat duminică, 2 octombrie, la Timişoara.

Sportiva, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, pregătită de profesorul Ion Bură, a scos un timp foarte bun. Ea a alergat 42,195 km în 3:01:02 fiind apoi premiată de Mihai Covaliu, campion olimpic, mondial și european, președintele Comitetul Olimpic și Sportiv Român.  „Alina Eremia a mai adăugat o performanță de excepție pentru atletismul gorjean și și-a îmbogățit palmaresul cu încă o medalie de aur. În urmă cu o lună, la început de septembrie, Alina a triumfat în inima Ardealului, când a cucerit aurul în cadrul Wizz Air Cluj Napoca Marathon 2022. Acum, la o lună distanță, multipla campioană naţională de atlestism, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, a cucerit și Banatul. Hotărâtă și determinată, ambițioasa sportivă din Gorj a plecat la Timișoara cu un singur gând, să urce pe prima treaptă a podiumului. Alina și-a îndeplinit obiectivul și a cucerit medalia de aur la finalul cursei din orașul de pe Bega”, a anunțat csmtargujiu.ro. Performanța deosebită realizată într-un timp atât de scurt, demonstrează valoarea deosebită a sportivei și a școlii de atletism de performanță din Târgu Jiu, a precizat profesorul Ion Bură, cel care o pregătește pe Alina, împreună cu Dragoș Ionuț Bură.

UVT Liberty Marathon este primul maraton din Timișoara cu traseu omologat de World Athletics, iar medalia de finisher este semnată de Mihai Covaliu, campion olimpic, mondial și european, care a oficiat și premierea sportivilor care au urcat pe podium.

Galerie foto


Vizualizări: 323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: