Alionescu: CSM Târgu Jiu, un început frumos de poveste

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu a demonstrat deja, în primul sezon de Liga Naţională şi din primul an de existenţă, că are potenţial şi se bucură de susţinerea suporterilor. Echipa a fost aproape de calificarea în Grupa Galbenă, iar antrenorul Claudiu Alionescu este încântat de povestea acestui prim an din existenţa echipei, chiar dacă are şi regrete.

Teoretic a încheiat sezonul în obiectiv, chiar dacă sezonul nu s-a mai încheiat, fiind anulat, de aceea  echipa de baschet a CSM Târgu Jiu se poate lăuda cu un prim an bun din existenţa sa.

Antrenorul Claudiu Alionescu a continuat practic munca sa de la fosta echipă ACS Târgu Jiu, de la care a adus o parte dintre jucătorii de bază şi a completat lotul după posibilităţile oferite de bugetul care, iniţial, fusese stabilit pentru eşalonul doi al baschetului. „Am terminat sezonul pe locul 2 în Grupa Albastră şi implicit pe locul 12 al LNBM ceea ce reprezintă, din punct de vedere sportiv, obiectiv îndeplinit, acela de a menţine echipa în LNBM şi sezonul viitor, dacă se va menţine formatul actual. Putem spune că CSM Târgu Jiu este un început frumos de poveste ce trebuie să continue!”, a fost analiza, pe scurt, făcută Alionescu după ce federaţia a anunţat că nu se va mai relua campionatul. Antrenorul baschetbaliştilor are însă şi regrete şi crede că se putea chiar mai mult dacă echipa nu ar fi avut atâtea probleme de lot: „Rămân însă şi unele dezamăgiri sportive, aşa cum le-am spus şi jucătorilor, mereu este loc de mai bine. Mă refer în primul rând la faptul că am fost atât de aproape de o calificare în Grupa Galbenă, ceea ce ar fi însemnat o încununare deplină a acestui sezon. De asemenea, nu pot omite faptul că am avut lotul final complet, doar la un singur meci, cel de la Sighet, poate altfel s-ar fi desfăşurat campionatul pentru noi dacă se continua. Aşa cum le-am spus şi jucătorilor, personal am rămas cu impresia unei munci neterminate, dar până la revederea cu baschetul, sper să fim cu toţii sănătoşi”.

Lotul CSM Târgu Jiu fusese construit în vara anului trecut pentru al doilea eşalon, acolo unde valoarea jucătorilor nu este atât de mare. Apoi, odată cu invitaţia primită în LNBM de către CSM Târgu Jiu s-a încercat formarea unei echipe competitive din mers, cu multe schimbări, jucători americani care au venit şi au plecat şi apoi cu o serie de accidentări grave care au dus la problemele semnalate de antrenor.

Vizualizări: 305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: