Meciurile din play-off din Liga 2 încep pe 4 iulie, iar Liga 1 se reia pe 13 iunie

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit în cadrul emisiunii ProSport LIVE despre eventualele măsuri care s-ar putea lua, în cazul în care vor apărea cazuri de coronavirus printre fotbalişti. Deși existau zvonuri că o echipă ar putea pierde la ”masa verde” meciul / meciurile, dacă se va întâmpla așa ceva, președintele FRF a infirmat posibilitatea.

Meciurile din Liga 1 se vor relua pe data de 13 iunie iar cele din play-off-ul Ligii 2 pe 4 iulie, a anunţat şeful FRF. Una dintre cele mai arzătoare întrebări cu privire la fotbalul românesc, în contextul actual, ține de modul în care se va desfășura sezonul dacă un jucător va fi descoperit infectat cu COVID-19.

Până în acest moment, nu sunt toate aspectele puse la punct, întrucât problema trebuie privită din toate unghiurile, a punctat Răzvan Burleanu. În aceste zile, au loc discuții între FRF și LPF, iar cluburile vor fi și ele întrebate despre variantele care se prefigurează și care pot fi luate în calcul. Cert este că, la prima vedere, întrecerile vor continua, după ce se dă startul, dacă la o echipă apar cazuri puține de COVID-19.

”Nu știu neapărat dacă în protocolul medical e trecut așa ceva, dar noi am solicitat deja Ligii Profesioniste de Fotbal să consulte cluburile din Liga 1 cu privire la aceste scenarii pe care le putem identifica după ce vom relua competițiile. În momentul de față am primit un răspuns cu privire la acest lucru din partea LPF, dar trebuie să mai analizăm. Vom consulta și cluburile din Liga 2, pentru că ele vor începe mai târziu competiția, în 4 iulie, comparativ cu Liga 1 care începe pe 13 iunie. Asta dacă tot planul poate să fie pus în implementare, după care vom înainta scenariul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. În momentul de față, ideea este că întrecerea va continua indiferent de situația în care se va afla unul sau altul dintre cluburi. Asta e poziția LPF în momentul de față. Nu știu ce se întâmplă dacă mai multe echipe vor avea jucători infectați. Acesta a fost și motivul pentru care discutăm cu LPF. În momentul de față lucrăm cu probabilități și cu multe scenarii. În momentul de față ne-am dori, ca organizatori de competiție, ca toate cluburile să cunoască de la bun început ce scenariu se poate aplica dacă acest lucru se întâmplă. Trebuie să lucrăm în această direcție”, a declarat Răzvan Burleanu la ProSport LIVE.

În perioada următoare, vor fi conturate strategii cu privire la modul după care se va acționa dacă o echipă va avea un număr mare de jucători testați pozitiv sau / și dacă mai multe echipe vor anunța cazuri de infectare.

Vizualizări: 331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: